Eu am o viziune usor diferita ref la conturile support.
Prefer sa coagulez sau sa ader la un grup de mineri care nu folosesc materie, care joaca acel cont pentru ei, nu pentru mine. Evident ca vor avea exces de gaz de vanzare. Fidelizez jucatorii oferind rate mai mari decat cele specifice conturilor suport (de obicei la mijloc - 2.5/1.5/1) si raspunzand foarte prompt la orice trade (pt asta e necesar sa am mereu un stoc de resurse, lucru care ma si motiveaza sa farmez sau sa caut constant hituri mari de dat). Avantajul, in practica asta, e ca ai ca si posibile conturi de suport - toti minerii din univers, depinzand de abilitatile tale sa fidelizezi cat mai multi dintre ei. Un alt avantaj este acela ca ai ochi si urechi peste tot, pentru ca in timp se dezvolta o amicitie cu dealerii constanti. Dezavantajele apar pe plan militar, pt ca dealerii nu vor da ms sau md pentru tine, nici nu-ti vor servi drept fodder fara pretentii la profit. Asta compensezi printr-o prezenta online cat mai mare si prin apartenenta la o alianta ok. Mai e de notat un dezavantaj general pt comunitate, sa zic asa: aducand amici care nu stiu, sau nu prea stiu ogame - populezi jocul. O parte din ei vor ramane si vor face performanta. Se gestioneaza usor daca esti o fire organizata: periodic postat pe forum in sectiunea corespunzatoare; periodic trimis un mesaj privat catre toti jucatorii activi din top300 care nu iti vand deja gaz; convins cu flota pe aceia care refuza sa vanda, flexibilitate totala la rate.
Practica de care v-am povestit mai sus e aplicabila doar in masura in care te pricepi la comunicare, cu doi dealeri nu se umple rezervorul; e nevoie de "mase". Dar prin mult timp pe joc, ceva performanta militara (care te face vizibil, si ii aduce pe dealeri spre tine) si multa atentie sa nu-i spionezi/ataci (chiar devine problematic atunci cand sunt multi) - treaba merge ok.
Nu spun ca e mai bine asa, ci doar ca varianta asta de "strategie comerciala" exista si da roade. Practic - compensezi cele cateva conturi de suport (schema clasica) cu un bazin mult mai mare de conturi care iti aduc mai putin fiecare, dar mai mult insumat.