Posts by LeDraq

  Există niște indici de performanță pentru orice joc.

  Ogame.ro funcționează din inerție cât mai funcționează, sau cum se zice în industrie, e pe life support.

  Adică:

  - Reclama e minimă, și în mare parte e remarketing (adică să aduci înapoi oameni care au mai jucat, nu poți să recrutezi oameni existenți). Asta pentru că pentru a targeta un jucător de jocuri (ca profil general), te bați cu toți ceilalți din piață, lucru ce nu e fezabil deoarece:

  --Costul de achiziție pe jucători e prea mare (CPI - Cost per Instal) pentru a face campanii de user aquisition în comparație cu venitul mediu per jucători (ARPU - Average Revenue per User) și cu rata de conversie a userilor în plătitori.
  --Jocul în sine are o retenție destul de mică datorită naturii lui (motiv pentru care s-au băgat mecanici de a recupera după ce ți-a fost spartă flota/mult mai multe uni-uri cu viteză mare...și presimt că inclusiv conturi inactive sunt adăugate artificial doar pentru ca AFK farmerii să aibă ce farma).

  - Mai ai faptul că GF are un catalog mare de jocuri (mai ales că foarte mult a mers pe partea de publishing, nu developing), catalog ce e mult mai profitabil decât Ogame.

  -Ogame trăiește cel mai porbabil pentru că e jocul de suflet al CEO-ului GF, fiind unul din primele (dacă nu cumva primul) joc dezvoltat de companie.


  Din experiența pe care o am, pot spune că Ogame.ro face undeva la 50-100 euro/zi, sumă neglijabilă, dar care-și acoperă costurile de producție/maintainance având în vedere că nu este necesar developing special pentru .ro

  Mao, Wildchild, mult spor,
  Motanule, ai timp să termini tura aia de Manager 2018 ce ai început-o de vreo 8000 de ore

  Tommy, Zackey, poate acuma aveți timp să luați bacul :)

  GGWP


  GYLDA//Avertisment pentru Trolling.