Tactica perfecta in Ogame

 • Bun. acum o sa discutam despre rolul aliantei. in general alianta pe ro e un mare fas. Te poti astepta ca orcine sa te tradeze, sa lanseze un coleg un atac pe tine si sa iasa cu 10 secunde inainte de a ajunge atacul si totul sa fie regulamentar.


  Chiar sunt curios daca juma'd'op va considera ca o asemenea tactica e regulamentara daca tot a considerat ca e ilegal ca sa dai afara din alianta pe unul si dupa 3 ore sa il ataci.
  Sincer sunt de parere ca chestii de genul asta ar trebui interzise. Dar nu verbal ci prin regulament. Si nu prin "asa consider eu" ci prin lege.
  Sa revenim la alianta.
  Pe vremuri au fost si aliante care au dat jucatori buni.
  In Empire pe u2 am invatat multe. Am avut si de la cine ma refer la ucraineanul Casper care a condus u2 o mare perioada de timp. Au mai fost si altii ca Porto de ex d ela care am invatat...dar majoritatea le-am invatat singur si pe pielea mea.
  Da cand alianta e formata de prieteni din real cu valori egale in ogame are sanse de reusita. Altfel nu are.
  Pe scurt e folositor sa ai o alianta dar sfatul meu e sa priviti cu circumspectie relatiile din alianta daca nu va cunoasteti bine.
  Asta e si motivul pentru care prin tradare eu nu am putut fi prins niciodata. Da, am pierdut flote, din neglijenta majoritatea sau din comoditate dar mereu din vina mea. Nu pentru ca m-am bazat pe cineva si am incasat-o.
  Mai mult am vazut ca sunt destui care au caracter necorespunzator, iti sunt prieteni,amici, frati si daca e vorba sa obtina ceva spectaculos nu se dau inlaturi de a face chestii sa le zice neelegante (ca sa fiu si decent) care fiind un joc de razboi se spune "da e imoral ce a facut dar e un joc de razboi ce draq!"


  Ei bine astept de la CoMa o modificare de regulament care sa stipuleze clar ce e interzis si ce nu in materie de asa ceva. Ca eu personal ma indoiesc ca i se va permite e alta chestie. Dar eu cred ca va incerca.


  In concluzie, nu prea sunt de acord cu cei care cred ca alianta e importanta. Da, poate avea importanta dar valoarea individuala e importanta, tactica adoptata si mai ales combinata cu disponibilitatea financiara.

 • Bine punctat aici. Nu mi se pare normal să ai un coleg pe care îl vezi că nu face fs și poc, hai să îl spargem. Îi știi activitatea, îi știi locația flotei, știi totul despre el. Păi, e ca și cum un GO, ar da informații despre cum face fs un anumit player . Ce pățește GO-ul ? Este dat afară din staff. Mi se pare normal ca playerul să fie banat.


  Caracter necorespunzător, e ceva normal ( din păcate ) la noi. Mare parte din români, nu știu să se poarte civilizat. Unul din motivele pentru care jucătorii pleacă. Să presupunem că ești un jucător nou de ogame și ai primul atac reușit. Ești foarte mândru și te bucuri de captură. La 30 minute, intră cel spart și îți trimite niște mesaje de îți ia tot cheful și automat nu mai ești așa încântat de joc. Stai și îți bați capul și primești injurii de la vreun țăran frustrat ? Nu e ok. Și ce am observat eu în diferite alianțe în ultimul timp, este faptul că nici playerii nu știu să se respecte între ei, deci alianța era egală cu 0. Și aici ajung la aceeași concluzie cu Citro. Dacă ai o alianță, o faci ori cu prietenii din viața reală, ori cu prietenii din joc, ce îi știi de ani de zile ( cazul meu ).


  Alianța este importantă, dacă știi să te bucuri de ea.

  Mugadabumbu: Si trebuie sa ma iau de viata ta, ca imi furi gagicile
  Gusty: Je t`aime :hug:
  Sharky: moi aussi! :hug: j'adore quand tu parles francais :hug:
  Superman.jpg

 • Și aici ajung la aceeași concluzie cu Citro. Dacă ai o alianță, o faci ori cu prietenii din viața reală, ori cu prietenii din joc, ce îi știi de ani de zile ( cazul meu ).


  Am precizat ca vorbesc despre aliante puternice, iar exemplele date cred ca sunt relevante in sensul acesta.
  Mass-alliances, cu aglomerari de jucatori care au propriul lor calendar, sunt sortite esecului.

  When you become angry, think about the consequences - CONFUCIUS

 • Quoted from "Future"
  7)In momentul cand ai ajuns cu minele la 32/28/28 peste tot o sa fie nevoie sa demolezi uzina solara de peste tot si sa o inlocuiesti cu sateliti.


  Avand in vedere ca in ultimul timp m-am putorosit si din rider ambitios joc miner puturos....spun din experienta....tech energiei la 18-19 + reactoare de fuziune le 18-19...iti da suficienta energie sa numai pazesti satelitii....poti pastra satelitii de la inceput sau chiar poti construii in continuare sateliti....dar cand darami solarele inlocuieste-le cu fuziune....chiar daca o ti pe zero!!!!....cine foloseste formatorul intelege ce spun!!!  Cunosc aceasta metoda,se mergea pe sateliti iar in caz ca erau sparti se pornea reactor-ul pentru a avea energia necesara.
  Uzina iti este de folos doar la inceput,mai tarziu este inutila,dupa pararea mea si reactor-ul este la fel.
  1)Ai 12 planete,ca sa ridici reactor-ul peste tot la 18 iti trebuie peste 500kk resurse(inutila investitia)
  2)Reactor-ul consuma deut,deci pierzi cel mai important bun de schimb daca joci ca miner sau combustibilul pentru flota daca joci fleeter.
  3)Reactor-ul ocupa campuri,18 campuri sunt ceva,sateliti nu ocupa nimic.
  4)Am mai specificat,tu trebuie sa iti construiesti o aparare care sa iti tina productia in siguranta si automat si sateliti,daca lasi resurse sau nave multe
  normal ca o sa fii spart,asa nu o sa atace prea multi findca nu esti profitabil.
  5)Sateliti costa putin,deci nu sunt greu de refacut si cu o aparare corespunzatoare nu o sa fie nevoie sa ii refaci.
  Acum marea intrebare pentru tine.
  De ce sa investesti resurse si campuri in reactor cand ai o metoda mai economica?

  asta nu inseamna ca toata lumea trebuie sa-l foloseasca, pe .ro nu l-am folosit niciodata sa fiu sincer insa acum ceva timp pe .org chestia asta m-a salvat. spun asta pentru ca daca avea fs cu colonizare pierdeam flota...si cu desfasurare sunt constient ca poti sa o pierzi, mai ales ca acolo e crema ogame insa in cazul meu nu s-a intamplat.


  Cand ai fs cu desfasurare si ambele luni ti-au picat,roaga colegi sa trimita cate 20-30 de spy in acelasi timp si ai timp suficient pentru a retrage.
  El nu o sa fie capabil sa vada exact cand ai retras si o sa aiba o marja de erroare,6 secunde daca le ai si un net rapid poti scapa.


  as mai adauga la ea ca trebuie sa ai doua planete in acelasi sistem pe un server de viteza ca sa faci cea mai sigura metoda posibila de fleetsave pentru late game


  E buna si ideea ta,dar doar ca diversiune,sa faci fs in alta parte si dupa activitate falsa pe cele 2 luni din acelasi sistem.


  Carl von Clausewitz'' wrote:

  Războiul este o continuare a politicii prin alte mijloace.