Propuneri pentru revitalizarea jocului si a comunitatii ogame.ro

 • Nu tin minte sa se mai fi propus asta,asadar,propunerea mea este urmatoarea:


  Adaugarea unei noi cercetari,mai exact a unui motor nou,bazat pe materie intunecata pentru propulsare (adica pe un nou tip de energie,nu ma refer la materia intunecata pe care o cumperi cu bani reali..). Acest motor este destinat imperiilor dezvoltate,astfel ar trebui sa coste la nivelul 1 in jur de 100kk metal, 250kk cristal si 150kk deuteriu..
  Iar dezvoltarea acestui motor sa iti permita sa ataci INSTANT cu navele de lupta si cu transurile mici si mari, exceptie facand reciclatoarele ( nu ar fi corect sa reciclezi instant un CR.). Acest motor nu are ca scop marirea vitezei,asadar nu trebuie sa ofere un bonus de +x% viteza.Acest motor are un singur scop: Oportunitatea de a trimite un atac instant. ( Iar de preferat,folosirea acestui motor pentru reciclarea unui CR, sa fie restrictionata.)
  Activarea acestui motor ar trebui sa se faca printr-un buton,cand mergi in joc la sectiunea " Miscarea flotei",in stanga miscarii tuturor flotelor sa apara acest buton. Este necesara si introducerea unui cooldown pentru acest motor pentru a evita folosirea abuziva ( pe care toti am face-o),asemanator portalului de teleportare.La fel ca si portalul de teleportare,cu cat dezvolti mai mult acest motor, cu atat mai mult scade cooldown-ul de folosire al acestuia,pana la o anumita limita,indicat ar fi sa nu poti sa reduci cooldown-ul la mai putin de 10 ore. De preferat, dupa activarea motorului,sa existe un cooldown de MINIM 10 ore, si maxim 20 de ore..Asadar,folosirea abuziva este impiedicata,astfel incat fiecare jucator care are dezvoltat acest motor,il poate folosi odata sau de doua ori in 24 de ore,in functie de cooldown-ul pe care l-ar stabili cei de la GameForge.
  Iar pentru a scoate si profit cei de la GameForge din urma acestui update,propun introducerea unui buton cu optiunea de resetare a cooldown-ului motorului, care sa coste 500000 materie intunecata (500k),iar aceasta optiune sa poata fi folosita o singura data in 24 de ore.Pentru a nu aglomera cu butoane jocul,propun ca acest buton sa fie amplasat in sectiunea "Cercetari",mai exact cand dai click pe acest motor nou,in josul butonului " Cerceteaza".


  Edit:


  Daca nu suna bine atacul instant,ar fi viabila si optiunea ca atacul sa ajunga in 2 minute la tinta,sau intr-un minut.. Asta pentru a nu fi instant. :)

 • i INSTANT cu navele de lupta si cu transurile mici si mari, exceptie facand reciclatoarele ( nu ar fi corect sa reciclezi instant un CR.).
  Felicitari.Castigi detasat la cea mai mare aberatie postata aici.Ogame tine de tactica/calcule/precizie si atacurile instante nu isi au rostul.Sa nu mai zic ca nu stiu nici un joc care sa aiba atacuri instante.


  Tu vrei cu 500k materie sa fie sparta o flota instant cand altii folosesc relocarile sa prinda o flota? Deci in locul a 2 relocari mai bine un atac instant... lol.

  Berzelius wrote:

  Berzelius: trebuie sa o tai
  Squaker: nu o mai folosesti?

 • Felicitari.Castigi detasat la cea mai mare aberatie postata aici.Ogame tine de tactica/calcule/precizie si atacurile instante nu isi au rostul.Sa nu mai zic ca nu stiu nici un joc care sa aiba atacuri instante.


  Tu vrei cu 500k materie sa fie sparta o flota instant cand altii folosesc relocarile sa prinda o flota? Deci in locul a 2 relocari mai bine un atac instant... lol.

  O noua modificare este binevenita. Nu trebuie sa cunosti alte jocuri,totul are un inceput. Iti multumesc pentru parere,dar ca sa-ti deschid ochii.. Ideea daca e apreciata,va fi trimisa mai departe la GF,daca nu, nu va fi trimisa.
  Daca celor de la GF le-ar surade ideea,ar pune-o in practica,cu modificari minore sau majore.Daca aici nu sunt deacord 10 insi cu ideea mea,nu e un capat de drum,e un update care ar fi facut global,probabil.Poate ca tie si altora nu va surade un update de genul,dar poate altor cateva sute de jucatori le-ar surade ideea.. Aici pe forum,posteaza cine vrea. Aici e doar o mica parte din comunitate.. Sa ti-i minte asta.

 • Un lucru care ar putea fi implementat de sfat,fara GF
  ar fi ca Olimpiada de OGAME sa se desfasoare din nou.


  Carl von Clausewitz'' wrote:

  Războiul este o continuare a politicii prin alte mijloace.


 • Nu e o idee deloc mai aparte,se faceau glume ca o sa se ajunga sa poti da atacuri instant folosind materia intunecata.Asta e chiar cea mai mare aberatie,care ar duce la golirea totala a serverelor ogame de peste tot.

 • Eu cred ca in ptimul rand ar trebui sa ajutam lumea sa inteleaga jocul asta; sa inteleaga ce reprezinta (strategie, pentru cine nu s-a prins la ce ma refer). Poate asa vom avea pe board si idei pertinente, care sa se-apropie macar tangential de conceptul de strategie. Asta nu e cs, sa poti cumpara o arma cu recul mai mic...


  Cu totii pierdeti din vedere un detaliu important: MotanuD a punctat foarte bine: ultimele ~9/10 up-date-uri au impins jocul spre o versiune mai accesibila... oricui. Si prin oricui ma refer aici strict la aceia care au zero inclinatie spre strategie. Si ne plangem ca scade numarul jucatorilor? Ca scade CALITATEA comunitatii (judecata drept media de calitate a jucatorilor)?? Ne lamentam ca apar idei ca acelea cu atacurile instant?


  Pe langa idei fabuloase despre univ noi, specificatii noi, nave sau cercetari noi, haideti sa incercam sa explicam nabilor care au in prezent de 3 ori mai multa flota decat flota distrusa - cu ce se mananca jocul asta. Pana sa exploram ce se poate face nou, eu consider ca este NEVOIE sa explicam tot ce se poate face si pe platforma actuala. Pot, si voi scrie niste tutoriale cat mai explicite, cat mai usor de asimilat despre joaca cu flota. Avem si mineri "batrani" care s-au oferit sa ajute cu tut.-uri despre agricultura. Poate dupa ce ii fortam pe nabi sa citeasca ce se poate face in jocul asta, dar si cum, vom avea un input de idei mai... Sanatoase..

 • haideti sa incercam sa explicam [acelora] care au in prezent de 3 ori mai multa flota decat flota distrusa - cu ce se mananca jocul asta. Pana sa exploram ce se poate face nou, eu consider ca este NEVOIE sa explicam tot ce se poate face si pe platforma actuala. Pot, si voi scrie niste tutoriale cat mai explicite, cat mai usor de asimilat despre joaca cu flota. Avem si mineri "batrani" care s-au oferit sa ajute cu tut.-uri despre agricultura. Poate dupa ce ii fortam pe [unii] sa citeasca ce se poate face in jocul asta, dar si cum, vom avea un input de idei mai... Sanatoase..


  :thumbsup:

  When you become angry, think about the consequences - CONFUCIUS

 • Poate ar fi o idee ca pe urmatorul univers cei vechi sa creeze o scoala de ogame chiar de la inceput,unde cei noi sa fie ajutati cu sfaturi si resurse,eu as ajuta bucuros.

 • Poate ar fi o idee ca pe urmatorul univers cei vechi sa creeze o scoala de ogame chiar de la inceput,unde cei noi sa fie ajutati cu sfaturi si resurse,eu as ajuta bucuros.  Sa incercat si acest lucru,dar nu a dat roade.
  Problema este ca incepatori nu vor sa invete,fac aceleasi greseli mereu.


  Carl von Clausewitz'' wrote:

  Războiul este o continuare a politicii prin alte mijloace.


 • Sa incercat si acest lucru,dar nu a dat roade.
  Problema este ca incepatori nu vor sa invete,fac aceleasi greseli mereu.


  Poate nu s-a incercat in directia corecta,scopul sa fie de a-i face sa joace in continuare,daca nu vor sa invete e problema lor.Le poti da resurse pentru ca au intrat in alianta,daca invita pe cineva sa joace ogame,ca premii pentru diferite concursuri;dar asta presupune ca cei implicati sa isi sacrifice locul in clasament.Eu spun ca merita incercat,nu sa mergem pe ideea "s-a mai propus,nu s-a realizat nimic si nu are rost sa mai incercam"


 • Sa incercat si acest lucru,dar nu a dat roade.
  Problema este ca incepatori nu vor sa invete,fac aceleasi greseli mereu.

  Aici gresesti. S-a incercat si a dat roade(poate nu mereu, dar de cele mai multe ori).
  De exemplu, fosta alianta CADET de pe Leo, care a inceput prin a fi academia BIA si a ajuns o alianta in care toti jucatorii noi invatau cu ce se mananca Ogame-ul. Existau premii pt aducerea de membrii noi, existau concursuri saptamanale, atmosfera era una adecvata si de acolo au iesit jucatori care acum sunt in top( Exemple de jcuatori din fostul CADET: ( citez din scoruri mari de pe Leo) Trident- locul 13, Lya-locul 26, Rammstein- locul 48, contul pe care joci tu este tot al unui fost membru din CADET, si lista poate continua). Asa cum a spus stark mai sus, intradevar, contul sau conturile care se ocupa de o astfel de alianta se dezvolta mai greu, dar asta conteaza mai putin.
  Asa ca se poate. O astfel de alianta este ideala mai ales la inceputul serverului. CU putina publicitate si atmosfera adecvata in alianta respectiva se pot aduce o multime de playeri noi care mai tarziu vor deveni urmatorii jucatori de top. :phatgrin:
  :bye:

 • Eu unul nu mai am chef sa joc. Am facut in materie de ogame cam tot ce era de facut. Am jucat pe ro , org, us, arg si br. Am fost reporter rso si go. Am ajuns ca fleeter si miner pe locul 1 pe mai multe servere. Sincer nu mai am nici chef nici rabdare sa mai joc. Mi-am propus sa ajung si aici pe ro go si/sau mod. (Am fost GO in alta comunitate nu pe ro). Ei bine nu am fost foarte uimit ca aplicatia mea nu a fost acceptata. Apoi am zis sa deschid acest subiect ca sa ajut cumva comunitatea. Am avut si exemplul negativ perfect de dat exemplu pt a sublinia ce se greseste in staff. Nu mai insist pt ca MotanulD a pus perfect punctul pe i in postul lui anterior.
  Ei bine mai am o idee. Curand se va deschide pe ro un nou server.
  Lansez o provocare celor vechi care pot conduce cu succes o alianta. Ceea ce propun eu nu are si nici nu trebuie sa aiba nici cea mai mica tangenta cu stafful. Adica daca o vom realiza va fi complet fara implicarea staffului pana la un punct. Dupa acel punct putem discuta si cu ei.
  Concret:
  As vrea ca 4-5 jucatori cu experienta de preferat peste 10 sa infiintam academii pe care sa le conducem si sa le dezvoltam pana la un anumit punct dinainte stabilit. Vreau sa stabilim niste pacturi de neagresiune pana la punctul respectiv. Dupa punctul respectiv va incepe concursul. Respectiv razboaie intre alianta. Razboaie cu damage prestabilit si cu damage numai pe nave nu pe aparari. Aici se poate implica si stafful cu eventuale premii.
  Atentie este absolut obligatoriu ca liderii de alianta sa joace miner si nu fleeter. Ii vom ajuta in razboi prin sfaturi, eventual resurse, prin exersarea tehnicii dar nu prin nave participante in acs.
  Daca vor fi doritori sa facem asa ceva, o sa deschid subiect separat unde sa discutam conditii, strategia necesera si eventual un regulament pentru noi in care sa specificam clar ce se poate si ce nu se poate face.

 • Parcurs si centralizat.

  UOB7Q6B.png  axE: mai dar tu tot timpul esti gica contra
  Motanu: la cati pro sunt in jocul asta...


  Gusty: Știi ca nu insist pe ceva decât atunci când știu sigur ca am dreptate. Ulterior îmi dau seama ca am greșit și îmi cer scuze