Ghid de Colonizare

 • Informatii de baza :
  La inceputul unui univers fiecare jucator isi primeste planeta principala, care are o pozitie aleatorie, planeta principala va avea mereu un numar fix de 163 campuri libere de constructie. Dar aceasta nu va fi destul, numarul planetelor trebuie crescut repede, desi poate parea costisitor este o afacere buna pe termen lung, oferind mai multe colonii pentru constructia de mine, si marind aria pe care jucatorul poate lansa farmuri - asta face ca dezvoltarea astrofizicii sa fie o prioritate inca de la inceput.


  Cum colonizez o planeta?
  Pentru a coloniza o planeta noua este nevoie de o nava de colonizare. Pentru a o construi este nevoie de motor cu impuls nivel 3 si santierul naval nivel 4, plus costul navei in sine care este de 10.000metal 20.000 cristal 10.000 deuteriu, costuri deloc mici la inceput de univers, dar este profitabila economisirea de resurse devreme pentru a strange cantitatea necesara construirii navei. Pentru a coloniza o a doua planeta astrofizica trebuie sa aiba cel putin nivel 1, pentru fiecare urmatoare colonie astrofizica va trebui ridicata inca 2 niveluri.


  Imediat ce nivelul de astrofizica necesar si nava sunt gata, jucatorul poate incepe sa caute un slot liber pentru a coloniza o noua planeta. La inceput, nu toate sloturile pot fi colonizate. La nivelul 1 doar sloturile 4-12 sunt libere, la nivelul 4 se raza se extinde la 3-13, nivelul 6 2-14, iar la nivelul 8 devin toate disponibile ,adica 1-15.Odata cu colonizarea primei colonii, aceasta fiind misiune in tutorial jucatorul va primi acces la toate bonusurile comandantului timp de 3 zile.


  Dupa colonizarea primei colonii care are un numar satisfacator de campuri, planeta principala poate fi abandonata si recolonizata. Orice planeta care nu are cel putin 200 de campuri este recomandat sa fie parasita si reincercata colonizarea, se pierd resursele, intradevar, dar este o investitie buna pe termen lung.


  Ce pozitie ar trebui sa colonizez?
  Incepand de pe slotul 1 coborand catre 15 productia de energie scade, planeta de pe slotul 1 fiind cea mai aproape de soare, are cea mai mare productie de energie din sateliti solari si uzina solara.
  Incepand de pe slotul 15 urcand catre 1 productia de deuteriu scade, planeta de pe slotul 15 fiind cea mai rece, sintetizatoarele de deuteriu produc cel mai mult deuteriu.
  In acelasi timp dinspre marginile sistemului catre centru numarul de campuri al planetelor creste.
  Toate astea sunt exemplificate in tabelul de mai jos :


  Legenda :

  • Prima coloana arata pozitia planetei in sistem
  • A doua coloana arata temperatura minima,medie si maxima a planetei in functie de pozitia planetei in sistem
  • A treia coloana arata valoarea minima/maxima de energie oferita de satelitii solari in functie de pozitia planetei in sistem
  • A parta coloana arata productia minima/maxima de deuteriu pe ora la nivel 10 al sintetizatorului de deuteriu in functie de pozitia planetei in sistem
  • A cincea coloana arata productia minima/maxima de deuteriu pe ora la nivel 30 al sintetizatorului de deuteriu in functie de pozitia planetei in sistem
  • A sasea coloana arata numarul minim/mediu/maxim de campuri al planetei in functie de pozitia planetei in sistem

  A se nota ca valorile de productie pe ora de deuteriu din tabel apartin vitezei x1!
  Iar aici este un tabel detaliat despre Astrofizica:


  Legenda :


  • Prima coloana arata nivelul astrofizicii
  • A doua coloana arata costul de metal pentru nivelul respectiv al astrofizicii
  • A treia coloana arata costul de cristal pentru nivelul respectiv al astrofizicii
  • A patra coloana arata costul de deuteriu pentru nivelul respectiv al astrofizicii
  • A cincea coloana arata numarul maxim de planete disponibile pentru colonizare in functie de nivelul astrofizicii
  • A sasea coloana arata numarul maxim de expeditii simultane in functie de nivelul astrofizicii
  • A saptea coloana coloana arata pozitiile disponibile pentru colonizare in functie de nivelul astrofizicii

 • bun pentru alegerea pozitiilor la productie deuterium
  mai trebuia un tabel cu numarul de cimpuri in functie de slotul 1-15 :gimme5:


  Este deja - primul tabel,coloana din dreapta arata numarul minim de sloturi/numar mediu de sloturi/numar maxim de sloturi.
  O sa adaug o legenda si la primul tabel imediat.

 • Foarte frumoasa ideea da a prezenta aceste informatii
  Felicitari !
  Bafta


  [align=center]

  [/align] [align=center][img]https://dl.dropboxusercontent.com/content_link/XugqlFwq2Nd7Us3oRt0ejVqdNf4UoY6yUpes507IoPUhiT1OpEHRGF5RypuJxcYP/file?dl=0&duc_id=oXjAKoeKFRS3ejWcIaRiz00VqDQa7o9AfDHKNeNRvDSfVBHFIuinSh6A5cDmFbAd&raw=1&size=640x480&size_mode=3[/img] [/align]
 • un ghid super reusit:)


  puteai sa mentionezi si cine ti-a pus sa il faci:P


  mersi mult chiar va fi folositor playerilor care habar nu au cu ce se mananca jocul


  PS: daca gasiti playeri care au un cont de rahat datile prin PM acest ghid