CALITATE Vs CANTITATE


 • Nu stiu daca e chiar locul unde sa postez dar sigur Axe imi va remedia greseala daca e cazul.
  As pleca de la urmatoarele "Sith nu se referea la cantitate. Ci la calitate." In principiu Motane nu te pot contrazice pt ca de foarte multe ori ai dreptate....dar hai sa lamurim un lucru.
  Despre ce calitate vorbim ? Morala, intelectuala, din punct de vedere a jocului ( acea "valuare"), financiara si cred ca ar mai fii cateva.
  Natura e zgarcita si nu da totul unuia singur. Deci as sustine ca nu putem gasi o combinatie perfecta din toate.
  Moral sunt jucatori buni care au fost mult timp banati pe forum ca nu s-au putut abtine la jigniri si insulte.
  Intelectual sunt sigur ca sunt destui sa depaseasca media la IQ cum sunt si foarte multi sub medie.
  Calitatea din joc eu zic ca e generata de toate la un loc si direct proportionala cu timpul alocat.
  Legat de cea financiara, personal nu m-ar interesa sa tot cumpar si sa vand deut sau mai stiu eu ce ...de dragul top-ului. Prefer sa investesc intr-un weekend la peste de exemplu.
  Cum putem totusi cataloga calitatea ? Daca nu am timp de pierdut la reset deoarece dorm ca plec la munca ....nu am valuare? Daca vin acasa si dau cateva spy si sparg o flota am? Sau daca imi pica in lanx cineva si il sparg la 2 sec am? Si as continua daca RL-ul imi face o surpriza indiferent de gen (net picat, curent picat sau ajung mai tarziu acasa ) si are cineva norocul sa vada flota jos inseamna ca sunt noob?
  Legat de ce zicea Axe de jucatorii vechii.....a fost o perioada in u7 cand au fost chemati hai sa le zic "mercenari" (nu cu rautate ba chiar in sensul bun). Da ..daca o sa cautati in arhiva a fost o lovitura frumoasa unde a contat mai mult imaginatia lui voyager decat calitatile in joc. In schimb aveam rapoarte de spionare clar la ora 4 si ceva de la un alt jucator vechi venit.Si asta fara alte rezultate.
  Unde incepe Noob-ismul? In momentul in care primesc 40 IPM-uri pe o colonie fara aparare imi permit sa il fac noob dar mai departe cine poate clasifica noob-ul. Asta trecand peste rautatile de exprimare ale unora


  VS  Cantitatea e deranjanta dar importanta. Vorbim ca sunt putini jucatori. Vorbim ca moare ogame. Cum spuneam si in postul acela chiar daca Axe nu imi e prieten respect munca lui si e intradevar ceva interesant.

  Respectam calitatea dar ne vaitam defapt de cantitate. Nu am jignit si nu am nimic cu nimeni (asa imi place mie sa cred ...poate gresesc) dar cred ca daca se bate mult fisa cu calitatea pierdem cantitatea. Daca si pe uni. noi apar imediat cei vechi (ma refer la jucatori) moare repede universul. Parerea mea ca un univers tine cat sunt flote de spart sau ce pot sparge si atunci la jucatorii noi (noobii cum multora le pace sa ai ridiculizeze) e de ajuns sa apara cativa "batrani" sa curete flotele si sa asigure un sfarsit glorios acelui univers. Si ar mai fii un aspect sunt sau au fost jucatori mai vechi si pe andromeda dar se impart in 2 categorii cei cu curaj ( exemplu gollum...cel mai vechi) si altii care stau sub diferite nick-uri cred ca de frica sa nu faca de ras vechea garda in cazul cand sunt sparti. In cat timp se poate ridica o flota necesara macar pt un farm ...nu neaparat avansat. Nu am facut socoteala dar cred ca destul de mult cat sa il faca pe jucator sa renunte daca e spart. Iar spre deosebire de cele vechi andromeda e plina de carapace...farmul e un lux.
  Alegem calitatea si nu ne mai plangem de cantitate ? ....sau ...alegem cantitatea in defavoarea calitatii?
  Sau ne multumim cu ce avem........