OGame: ‘Forme de viață’ Expansiune de conținut Majoră

 • 2022-04-05_OG_Lifeform_Announcement_TNT_Header_895x300.jpg


  După zece ani, OGame capătă o expansiune care modifică major jocul și care va deschide practic nelimitate opțiuni de experimentat pentru jucători. Expansiunea Forme de viață va introduce specii extraterestre în universul OGame, fiecare formă de viață având propriile construcții și tehnologii pe care jucătorii le pot cerceta și descoperi.

  Jucătorii experimentați vor avea astfel posibilitatea de a combina forme de viață în căutarea unor strategii speciale, deblocând beneficii puternice. Jucătorii pot alege să-și intensifice capacitățile de minerit și producție sau să producă cea mai puternică flotă distructivă dintre stele. Alții pot prefera să exploreze întinderile vaste ale galaxiei pentru resurse, să lupte cu pirații, să întâlnească flote prietenoase și să-și îmbunătățească abilitățile.


  Sumar al Conținutului

  - Au fost adăugate patru forme de viață diferite

  o Dintre cele 4 forme de viață, 3 sunt orientate către anumite stiluri de joc (mineri, războinici, exploratori). Cealaltă este forma de viață inițială.

  o Formele de viață trebuie descoperite înainte ca jucătorii să-și colonizeze planetele (numai forma de viață inițială deține tehnologia necesară descoperirii celorlalte forme de viață).

  - Fiecare formă de viață deține 12 clădiri specifice (în total 48).

  - Fiecare formă de viață are 18 tehnologii ( în total 72 noi tehnologii).

  o Tehnologiile speciilor sunt ca un arbore de talente pe care jucătorii îl pot manipula și personaliza pentru toate speciile pe care le-au descoperit.

  o Jucătorii pot alege liber ce forme de viață să adauge pe planetele lor.

  o Formele de viață de pe planete pot fi schimbate dacă jucătorii decid să-și schimbe strategia.

  - Au fost adăugate două resurse noi: Forme de viață și Hrană.

  o Jucătorii trebuie să-și înmulțească formele de viață pentru a debloca tehnologia speciilor de pe planetele lor. Cu cât un jucător are mai multe forme de viață, cu atât tehnologiile pe care le poate utiliza sunt mai bune.

  § Formele de viață sunt practic o resursă care nu poate fi transportată sau furată.

  § Totuși, formele de viață pot fi ucise dacă o planetă este atacată cu succes.

  o Formele de viață consumă hrană pe care jucătorii trebuie să o ofere dacă vor să prospere.

  § Hrana este o resursă care poate fi transportată sau furată.


  Forme de viață

  Oameni

  La mijlocul secolului 21, omenirea a deblocat potențialul tehnologiei hyperspațială și a reușit în sfârșit să exploreze cele mai îndepărtate zone ale spațiului. De-a lungul generațiilor, oamenii s-au răspândit în tot universul, colonizând nenumărate planete. În acest sector al galaxiei, umanitatea este cea mai frecvent întâlnită formă de viață. Oamenii și-au câștigat reputația de comercianți de încredere și întrețin relații comerciale bune cu diverse alte specii. O formă de viață echilibrată, ei pot exploata rapid resursele naturale, au tehnologii militare decente și dau mare atenție cercetării. Prin terraformarea planetelor, ei sunt capabili să construiască mai multe clădiri și știu să se apere atunci când sunt atacați.

  o Oamenii sunt speciile de bază cu care fiecare jucător începe în mod automat.

  o Sunt singurele specii echipate cu tehnologia de a descoperi alte forme de viață din galaxie.

  o Oamenii sunt perfecti pentru un stil de joc echilibrat, acoperind toate aspectele, dar cu un accent deosebit pe viteza de cercetare.

  o Clădirea lor specială protejează un anumit procent din formele lor de viață de a fi ucise dacă sunt atacate cu succes.


  Rock’tal

  Rock’tal locuiește în mod normal în planetoizi aflați la mare apropiere de stele, locuri care ar fi nelocuibile pentru alte specii. Exteriorul lor pietros și metabolismul lent îi fac să reziste la viață în condiții pe care puțini alții le-ar putea numi acasă. Timp de secole au trăit din minerale pe care le exploatează ca sursă principală de nutriție. Prin urmare, nu este de mirare că sunt specialiști în tehnicile de extragere a minereurilor și a mineralelor de care au nevoie pentru a-și asigura supraviețuirea. Deoarece Rock’tal nu s-au înstrăinat niciodată de mediul lor natural, ei sunt capabili să construiască clădiri rapid, ieftin și eficient din punct de vedere energetic. Ei sunt, de asemenea, foarte eficienți în obținerea de resurse.

  o Rock’tal sunt mineri tipici.

  o Sunt înalt specializați în producerea de resurse și energie.

  o Clădirea lor specială le permite să transforme flotele distruse în resurse în timpul unui asalt (când o planetă Rock’tal este atacată).

  o Avantajul lor special de tehnologie oferă un bonus pentru clasa Colecționar.


  Mechas

  Mechas sunt AI care se pot replica mai repede decât orice alte forme de viață. Ei comunică printr-o rețea neuronală artificială, care este un factor de bază care le permite să implementeze strategii de luptă îmbunătățite. Deoarece Mechas nu au niciun fel de capacități emoționale, acțiunile lor nu sunt afectate de potențiale considerații morale. Un controler IA din rețea caută în mod constant noi oportunități de cucerire și exploatare. Alte specii se tem de tehnologia militară superioară a Mechas, cu un motiv întemeiat: flotele lor sunt construite ieftin, echipate cu sisteme de arme sofisticate și păstrate constant în stare bună cu ajutorul nanoboților.

  o Mechas reprezintă imaginea standard a războinicului

  o Mechas sunt specialiști în creșterea puterii de foc a navelor și a flotelor lor.

  o Ei pot reduce cerințele de combustibil pentru operațiunile de flotă precum și reducerea costurilor de producție a navelor și timpii de construcție.

  o Clădirea lor specială îmbunătățește capacitatea Docului Spațial, permițându-i să recupereze mai multe nave din lupte (se combină bine cu clasa General).

  o Avantajul lor tehnic special oferă un bonus pentru clasa General.


  Kaelesh

  Originile speciei Kaelesh se află literalmente în stele: ei se nasc în siguranța țesăturii dintre spațiu și timp. Ei nu se stabilesc pe planete până când nu ating o anumită vârstă, dar, făcând acest lucru, călătoresc prin cosmos în căutarea propriei rase, acoperind mulți ani-lumină. Înainte de a se stabili pe o planetă, ei trebuie să treacă un test în fața Consiliului Unității. Kaelesh își folosesc capacitățile lor metafizice în explorarea universului. Ca urmare a numeroaselor secrete galactice pe care le-au deblocat, ei au reușit să facă salturi mari în progresul lor tehnologic. Sunt renumiți pentru misiunile lor de explorare eficiente și pentru capacitatea lor de a vedea departe în adâncurile spațiului.

  o Kaelesh reprezintă tipul standard al exploratorului.

  o Sunt specializați mai ales în expediții, conducându-le cu viteză sporită și câștigând mai multe resurse.

  o De asemenea, ei accelerează vitezele de cercetare ale tehnologiilor în general precum și a formelor de viață.

  o Clădirea lor specială mărește șansa de a reuși loviturile de lună.

  o Bonusul lor special de tehnologie oferă un avantaj pentru clasa Explorator.


  Înțelegerea formelor de viață

  Vrei să știi cum funcționează noile funcții și la ce trebuie să fii atent? În secțiunea următoare, vei afla cele mai importante sfaturi pentru a face formele de viață să prospere:

  Forme de viață a fost dezvoltat ca o expansiune complementară a OGame, care operează independent de conținutul OGame existent și nu are cerințe legate de acesta. Clădirile specifice formelor de viață necesită energie pentru a funcționa, aceasta este singura dependență, dar altfel, de exemplu, nu ocupă sloturi planetare atunci când sunt construite.

  o Formele de viață ar trebui să aibă prioritate după ordinea standard de construire a OGame (adică după construirea clădirilor pentru producția de resurse și cercetare).

  o Toți jucătorii încep cu forma de viață umană pe planetele lor principale.

  o Primul tău obiectiv ar trebui să fie creșterea numărului de forme de viață de pe planetă. Acest lucru se poate realiza prin construirea de Case, pentru creșterea plafonului populației și apoi prin hrănirea acestora, prin construirea unei clădiri de producție alimentară. Aceste două trebuie menținute în echilibru: dacă formele de viață consumă mai multă hrană decât este disponibilă, iar hrana scade la 0, atunci formele tale de viață vor muri și vor înceta să se mai reproducă.

  o După ce ajungi la o anumită populație, vei debloca prima clădire care oferă acces la arborele tehnologic special al formelor de viață.

  o Ve iobserva că acest arbore are 3 niveluri diferite. Primul nivel arată că ai nevoie de un anumit număr de forme de viață pentru a debloca sloturile individuale. Odată ce un slot este deblocat, îl poți umple cu o tehnologie specifică formei de viață.

  o Continuă să-ți extinzi și să-ți echilibrezi producția de locuințe și alimente pentru a-ți crește populația, deblochează primul slot pentru arborele tehnologic al formei de viață și umple-l cu o tehnologie.

  o Pe măsură ce începi cu formele de viață umane, ai o singură opțiune pentru primul slot, acesta fiind Centrul de Cercetare.

  o Poți apoi să treci la vederea Galaxiei și să trimiți o navă către diferite planete în căutarea unor noi forme de viață.

  o Continuă să investești în Umanitate și încearcă să deblochezi clădiri de nivel superior care-ți oferă avantajul producției și dezvoltării în joc.

  o Oamenii facilitează în primul rând reproducerea formelor de viață și, de asemenea, furnizează beneficii în privința producției de resurse etc.

  o Cu cât progresezi mai mult, cu atât mai multe sloturi tehnologice pentru forme de viață deblochezi (până la 18 în total) și obții beneficii pentru toate planetele pe care le deții.

  o Tehnologia formelor de viață este globală, la fel ca cercetarea obișnuită, dar fiecare planetă are propriul arbore tehnologic specific formei de viață. Ca rezultat, există nenumărate moduri de a combina și suprapune diferitele bonusuri.

  o Odată ce ai ajuns în punctul în care ai colonizat o nouă planetă și ai descoperit o altă specie, poți decide să stabilești acea specie în altă parte. Acest lucru îți oferă acces la noi clădiri și tehnologii specifice formelor de viață.