Sfaturi

 • Salutare tuturor!


  Am un cont deschis intr-un univers cu 6xE si +25 campuri, iar stilul de joc este miner.


  6/7 planete sunt asemanatoare: 28/25/24 mine, 27 uzina solara, 14 reactor, 2 naniti, 10 roboti, 10 santier, primele 2 planete au fiecare nivelul10 la laborator. A7-a planeta este in constructie si incerc sa o aduc la nivelul celorlalte.

  Campurile sunt astfel:

  1: 215

  2: 236

  3: 227

  4: 246

  5: 242

  6: 253

  7: 254


  Aici ma confrunt cu urmatoarea dilema, nu stiu daca merita sa pastrez primele 3 planete fiindca mi se pare ca au putine campuri. Intr-adevar a fost greseala mea ca am acceptat sa continui cu ele. In momentul de fata am 176 de campuri ocupate pentru primele 2 planete, iar 166 pentru restul de planete pana la 6 inclusiv.


  Ca o decizie pe termen lung, ar trebui sa renunt la primele 3 planete si sa colonizez altele cu 250+ campuri? Chiar daca voi avea un ROI mai mic pentru cateva zile, pana ce ajung din nou sa le aduc pe toate la acelasi nivel, insa pe termen lung consider ca sunt mai avantajat cu o planeta cu mai multe campuri.


  As dori sa aud parerile voastre legate de aceasta abordare.


  Sa renunt la ele sau sa continui? Voi ce spuneti?

  The post was edited 1 time, last by Morse ().

 • In principiu nu o sa iti mai ajunga campurile pe o planeta de genul asta dupa 4-5 ani,

  Formatorul de sol o sa te ajute un pic, apoi ai varianta sa renunti la Reactorul de fuziune, ceea ce iti va furniza inca 10-15 campuri

  Eu zic sa nu le stergi acum

 • 1: 215

  2: 236

  3: 227

  Daca ramai in joc suficient cat sa ajungi sa folosesti campurile semnificativ si eficient le poti pastra si modifica campurile pe viitor.Chiar si planeta de 215 (daca nu are formatoare facute pe ea) o poti pastra si modifica lejer (teoretic) pana la 285-290 campuri.Si sunt multe cladiri care nu o sa mai ai nevoie de ele (uzina solara) facand astfel loc liber considerabil.

  Berzelius wrote:

  Berzelius: trebuie sa o tai
  Squaker: nu o mai folosesti?

 • Dai cu cardul, cumperi campuri, viata e frumoasa...

  Acesta este sfatul meu :modo:

  As prefera sa fac o relocare a unei planete pe slotul 15 decat sa iau 15 campuri aditionale.  Daca ramai in joc suficient cat sa ajungi sa folosesti campurile semnificativ si eficient le poti pastra si modifica campurile pe viitor.Chiar si planeta de 215 (daca nu are formatoare facute pe ea) o poti pastra si modifica lejer (teoretic) pana la 285-290 campuri.Si sunt multe cladiri care nu o sa mai ai nevoie de ele (uzina solara) facand astfel loc liber considerabil.

  da, am uitat sa specific ca nu am construit pe nicio planeta formatoare. deci intr-un final ar merita sa le pastrez a.i. pe viitor sa construiesc formatoare pentru sol atunci cand nu voi mai avea loc pentru mine.


  planul meu pe termen lung ar fi sa mut planetele in slotul 15, a.i. incat sa renunt la uzina solara(~30 de campuri vin de aici) si sa imbunatatesc reactorul. de aceea as vrea sa fiu convins ca nu m-ar deranja nivelul curent al campurilor de pe cele 3 planete.

 • Fiind x6 eco, în momentul în care nu o sa mai ai sloturi disponibile, vei avea resurse suficient de multe încât sa îți construiești câțiva zeci de mii de sateliți, sa faci formatorul la level mare, apoi sa dai la fier vechi acei sateliți, poți strânge direct resurse sa te duci cu el la un level 10, calculezi necesarul de energie cu câți sateliți ai avea nevoie în total, și e simplu, iar la level 10,ai deja aproximativ 55 câmpuri adiționale, dacă nu ma înșel, și cu timpul oricum îți va fi greu sa ocupi toate sloturile

 • Sfatul meu e sa le lasi si sa continui cu ceea ce ai zis chiar tu, dezvolta reactorul si dupa nu o sa mai ai nevoie de uzina solara, plus ca maxim 200 de sateliti nu-s tinta si se refac usor in caz de atac. Ai putea sa nu faci laboratoare si cand nu mai vrei sa upgradezi nanitii sa dai jos si uzina de roboti. De asemenea resursele o sa fie tinute pe luna si nu o sa trebuiasca depozite mai mari de level 11

 • Sfatul meu e sa le lasi si sa continui cu ceea ce ai zis chiar tu, dezvolta reactorul si dupa nu o sa mai ai nevoie de uzina solara, plus ca maxim 200 de sateliti nu-s tinta si se refac usor in caz de atac. Ai putea sa nu faci laboratoare si cand nu mai vrei sa upgradezi nanitii sa dai jos si uzina de roboti. De asemenea resursele o sa fie tinute pe luna si nu o sa trebuiasca depozite mai mari de level 11

  foarte bune ideile. laboratoarele pot sa le dezvolt pe alta planelta, iar de uzina de roboti nu stiu momentan cat de mult conteaza daca o reduc la nivelul 0, voi vedea pe parcurs.


  ok. sunt convins acum :closingdance:. Imi voi pastra planetele.


  multumesc frumos ca ati impartasit aceste sfaturi/idei cu mine.

 • :nclosed2:


  Quote

  P.S. pentru a tot stiutori:
  nu exista o flota bine facuta in ogame. flota care o trimiti in atac e ceea care distruge adversarul cu cat mai putine daune. verifica wiki ogame. Chiar eu am scris fraza asta.


  By Bagabontu