Intrebati dezvoltatorii Ogame

 • Stimata comunitate,


  De vreme ce a 17-a aniversare se aproprie, ne dorim sa raspundem la cat mai multe din intrebarile voastre despre joc, despre dezvoltarea acestuia si despre viitor.
  In mod evident vor exista intrebari la care nu vom putea oferi un raspuns, dar vom incerca sa oferim cat mai multe raspunsuri cu putinta.
  Tot ce trebuie sa faceti e sa postati in acest thread cate o intrebare pe care doriti sa o adresati dezvoltatorilor. Noi vom colecta toate intrebarile si le vom prezenta echipei care asigura dezvoltarea jocului. Rezultatele acestui proiect vor fi disponibile in jurul aniversarii (3 Octombrie).


  Va rugam sa mentinei thread-ul curat, sa evitati spam-ul si sa respectati regulile forumului.


  Va multumim.

  When you become angry, think about the consequences - CONFUCIUS

 • Chiar sunt curios dacă au luat în calcul o fuziune între tari, astfel sa cream o singura comunitate formata din 2 tari și universuri fuzionat astfel încât am avea un număr mai mare de jucători și un interes mai mare, ce ziceți?

 • referitor la cercetari....in timp s-au gasit utilitati suplimentare la tehnologiile ionilor, hiperspatiala si plasmei....mai exista doua tehnologii care sunt plafonate: laserelor si gravitonul. Se pot gandi mai marii ogame sa dea functii suplimentare si acestora???

  MOBILIS IN MOBILE  STARGATE COMMAND

 • Salutare, Dev.Team!


  Mereu m-am intrebat de ce dinamica miscarii flotelor a fost pastrata in 1 sau sau 2 pasi (deploy = 1 pas / transport, atac, etc = 2 pasi) - tur sau tur-retur. Strategiile implicite ar fi mult dezvoltate si diversificate daca s-ar implementa un sistem unde comenzile date flotelor sa poata acoperi mai multe miscari.


  Deasemenea, mereu m-am intrebat daca echipa care decide modificarile de functionalitate (atentie, nu de aspect) este formata din pasionati de jocuri. Sunteti gameri, sau corporatisti?


  De ce s-a lucrat doar la aspect atatia ani de zile si aproape deloc la continut?


  Se vrea dezvoltarea (in sensul real, de atragere de noi jucatori si crestere a comunitatii) sau se vrea tragerea jocului pe linie moarta in urmatorii ani?  Ms,

  vYxx  ///////////


  Helo, Dev.Team,


  I always wondered why the fleet movement dynamics were kept in only one or two steps (per say - deploy=1step, attack=2steps: way and back). The possible strategies would get so much more diversity with fleet movements in more steps.


  Another curiousity would be regarding the team that decides over the modifications in game functionality (not aspect): are they gamers or corporate tools?


  More to that: why is it that last years brought only fine tuning and design reshuffles, but no significant upgrades in funcionality?


  Last and most significant: what's the marketing trend of this game? Is it desired to expand, attract new players over the next years or is seen as an old product, which monetizes scraps and leftovers until it's soon-to-be natural "death"?


  Thanks!

  Kind Regards,

  vYxx

  Quote


  final.jpg

  The post was edited 1 time, last by vYxx ().

 • Am sa va rog sa va grabiti daca aveti intrebari, voi inchide topicul exact intr-o saptamana, pentru a trimite mai departe toate intrebarile voaste, la timp.

  When you become angry, think about the consequences - CONFUCIUS

 • Opțiune de anulare a navelor/aparare puse în construcție în șantier naval si/sau opțiune de modificare a ordine de construcție în șantier naval, ex: am pus 500 transportoare în șantier naval, apoi pun 100 interceptoare și am nevoie sa se termine interceptoare le înaintea transportoarelor(bineînțeles, transportoare care deja sunt construite, rămân și se pune în lista de construcție restul după ce trec interceptoarele la construcție)

  De multe ori am pus nave de Lupta în șantier pe multe ore, apoi mi se ivește un atac la care aveam nevoie de mai multe reciclatoare dar trebuia sa le fac pe alta planeta pentru ca aveam santierul ocupat pe câteva ore.

 • salut!

  Sunt un mare fan al jocurilor de strategie si Ogame nu face exceptie de la acestea :))

  Pentru complexitatea lui..chiar daca e un joc browser.. inca se mai pot face imbunatatiri cred

  -Ma gandeam sa fie un eveniment..la intervale regulate (2-3 luni) pe pozitia 16 sa poata fi atacate baze de pirati spatiali(cum sunt cei intalniti in expeditii) dar cu cercetarile mari..nu stiu 22-22-22 sau mai mult.

  Flota si planeta baza a piratilor sa fie controlata de joc (nu de admini) si sa dea random apararea si cantitatea de resurse.

  Evenimentul acesta poate fi de asemenea adresat jucatorilor mici in rank si puncte de pe universurile vechi.

  -Universurile sa aiba o optiune de migrare a contului optionala si in limita locurilor (si aceasta sa fie odata la 1-2 ani)... ma gandesc ca aceasta a duce la noi optiuni de strategie si lupte intre aliante bine formate..asta la ivelul serverului .RO

  -Un eveniment anual in care top 3 sau top 5 de pe RO vor putea migra TEMPORAR pe un server ARENA unde se vor sparge timp de cateva saptamani cu alti jucatori din alte tari sau de pe ORG.

  -Pentru a nu inchide universul si o alianta mare sa detina monopol pe acel univers..o optiune de tipul Cease Fire sa fie disponibila pentru un numar de 4-8 jucatori din tabara adversa.. (cu durata de 31 de zile?) sau mai putin, pentru refacere si o eventuala egalare de forte :))

  -Pentru jucatorii sub 500k sau sub 1kk puncte pe universurile vechi propun campuri de resurse de cantitati 50-100M metal si cristal accesibile doar lor

  -Un tutorial diferit clasat pe 3 tipuri de stiluri de joc ales la inceput de univers

  stilul de joc Fleeter sa fie recompensat cu:

  Nave mici de atac

  1-2 niveluri la motoare si atac

  O luna


  stilul de joc Miner sa fie recompensat cu:

  +2-3 niveluri la mine pe planeta main

  o flota de transuri 200-300 buc

  +1-2 niveluri tehnologia plasmei de ex


  Am observat un stil de a juca PE UNIVERSURILE Pegasus si U1 unde joc de cativa ani ..daca pot sa il numesc stil de joc.. la cei care baga ff multe resurse in aparare, cresc mult si in cercetari.

  Stilul de joc Cercetator-Testos sa fie recompensat cu:

  4-5k lasatoare sau lasere

  +1-2 niveluri tehnologia armelor-scuturilor

  +2-3 niveluri la laborator sau santierul naval


  Desigur.. toate ideile se pot imbunatati sau dezvolta, transforma in ceva mai bun

  Pentru cei ce considera idei depasite sau care nu pot fi puse in aplicare.. nu am vrut sa supar pe nimeni

  Bafta in joc tuturor:bye:


 • Quote

  P.S. pentru a tot stiutori:
  nu exista o flota bine facuta in ogame. flota care o trimiti in atac e ceea care distruge adversarul cu cat mai putine daune. verifica wiki ogame. Chiar eu am scris fraza asta.


  By Bagabontu


  The post was edited 2 times, last by zackey ().

 • salut....o idee....conturile care sunt in mod vacanta de o perioada mai mare de timp...sa existe o regula...exemplu: o data pe luna proprietarul sa intre pe cont, macar si cateva minute, altfel contul sa fie exploatat in cadrul unui event de curatenie....propun o astfel de varianta pentru ca sunt multe conturi care stau efectiv in mod vacanta pe o perioada nedeterminata...daca pe acel cont, proprietarul numai intra, sa zic, 5-6 luni, ce rost ar mai avea ca el sa ramana inghetat...oricum ramane in urma pe toate planurile si chiar daca ar fi dat altuia...ar fi cam greu sa mai revina intre cei activi.....

  MOBILIS IN MOBILE  STARGATE COMMAND

 • salut....o idee....conturile care sunt in mod vacanta de o perioada mai mare de timp...sa existe o regula...exemplu: o data pe luna proprietarul sa intre pe cont, macar si cateva minute, altfel contul sa fie exploatat in cadrul unui event de curatenie....propun o astfel de varianta pentru ca sunt multe conturi care stau efectiv in mod vacanta pe o perioada nedeterminata...daca pe acel cont, proprietarul numai intra, sa zic, 5-6 luni, ce rost ar mai avea ca el sa ramana inghetat...oricum ramane in urma pe toate planurile si chiar daca ar fi dat altuia...ar fi cam greu sa mai revina intre cei activi.....


  Din punctul meu de vedere, acest lucru tine oarecum de regulamentul jocului ci nu de partea de dezvoltare a acestuia.

  Doar daca se modifica cumva regulile, de abia dupa ar avea de ce si dev-ul sa opereze modificari in joc - insa atat timp cat regula permite v-mode nedeterminat, fie vorba intre noi, ce sa faca saracul dezvoltator? :P

  O parere..

 • Este o idee foarte bună faza cu trecutul resurselor prin portal, sa existe o nava care sa aibă capacitatea de a trece resursele prin portal, și doar cu capacitatea acelor nave sa se treacă resursele prin portal, dar navele sa aibă totuși o capacitate mica și sa coste ceva, sa nu fie chiar la îndemână

 • propuneri:

  1. amnistierea conturilor banate 4ever cu conditionari stricte

  2. ca o propunere pt universurile vechi - pt fiecare cont creat nou - un tutorial de ex.100 zile, la finele carora pas cu pas obtine de ex. punctele celor din top150...ar motiva jucatori noi

  in rst cred ca sunt strategii vaste la nivel de dezvoltare

  "Niciodata nu te certa cu un idiot. Te aduce la nivelul lui si te bate prin experienta." :ban:

 • 1. Faceti ceva util pentru tehnologia laserelor si graviton.

  2. Conturile permanent in (v I) de ani de zile ar putea fi dezactivate. Adica, sa dispara din interfata universului dar sa fie stocate in baza de date intr-o sectiune speciala a conturilor de acest gen. Orice proprietar de cont poate "reinvia" contul printr-un simplu email. Altfel...se ocupa locuri prin univers degeaba.

  3. Cooldown 12h la fs-ul cu vmode, ar fi o treaba destul de buna, pentru a nu se mai abuza de el.

  4. O viteza in plus transurilor mari...sau macar posibilitatea ca, cercetand, sa zicem, impulsul la un nivel suficient de mare sa poata fi echipat cu acesta pentru a se deplasa o idee mai rapid, la fel cum se intampla in cazul transportorului mic si a reciclatorului. Cred ca ar fi util mai ales pentru mineri...si nu numai.

  5. Ar putea fi crescute un pic bonusurile per nivel la tehnologia plasmei, de ex. : 2/1.2/0.5-1. Ar face un pic mai rapida dezvoltarea si asta ar putea sa creasca un pic mai mult totalul de jucatori activi.

  6. Achievement-uri constant de-a lungul jocului, indiferent de cat de avansate sunt universurile...ar creste un pic competivitatea si jucatorii ar avea si alte scopuri in joc. Puteti combina asta cu noile modificari pe care le veti face, dupa ce iti alegi clasa din care faci parte (raider, miner, cercetari)...la alegerea fiecarui profil, pe langa bonsurile acordate de la inceput sa existe task-uri zilnice (cu bonusuri in functie de fiecare profil) si achievement-uri care odata atinse sa primesti recompensa diverse lucruri. De exemplu...pentru fleeter (sa primesti cate 1% la tehnologiile de lupta cand atingi un numar de hituri sau o anumita cantitate de nave inamice distruse etc...sau o anumita canitate de nave), pentru mineri (un % bonus la productie sau un nivel la o mina, la alegere, sau % mai ridicat la tehnologiile defensive). Pentru profilul de cercetari (timp mai scazut la cercetari si bonusuri mai crescute pentru ei, expeditii ceva mai profitabile, cate un nivel in plus la o cercetare poate...).
  Puteti sa le puneti si pe toate, in diverse combinatii. Sunt doar niste sugestii care probabil ar avea ca rezultat un joc mai dinamic, refaceri de flote mai rapide, poate atragerea de noi jucatori s.a.m.d.


  @L.E.: Ar fi frumos sa fie selectate cele mai interesante idei si votate de catre comunitate si trimise mai departe la GF. Asa macar am stii si noi in ce masura se tine cont de sugestiile jucatorilor. Daca tot se cauta imbunatatirea jocului si, de ce nu, a intregii comunitati, consider oportuna aceasta chestie. N-ar strica poate si o transparenta ceva mai ridicata in decizii, sa intelegem toti cam care sunt directiile in care se indreapta acest joc in speta.

  O alta chestiune ar mai fi fuziunea universurilor ceva mai frecventa, echilibrarea lor in masura in care se poate.

 • Rubrica funny:


  1. Ce metode de "trisare" a sistemului au intampinat pana acum?

  2. Au intampinat probleme pe infra? (gen sa incerce cineva sa-i dea jos flood, ping - "mizerii mizerioase" de genul ) <==== sa vad cum traduceti romanismul acesta :thumbsup:


  Rubrica SCI-FI


  1. Se ia in considerare integrarea unei componente video in viitor pe durata unui atac ? (posibilitate de "click4reward" si recoltarea unor debris-uri in timpul zborului etc...) :gamer: