Discutie despre corectitudine :)

• Salutare, draga comunitate

Vreau sa va propun ca subiect de discutie corectitudinea in joc. Avantaje si dezavantaje, nuanțe si beneficii.

In primul rand vreau sa va spun parerea mea, despre tipologia celor doua categorii:

Trisorul este acel tip de jucator care s-a plafonat; s-a impacat cu ideea ca nu are sanse de succes jucand cinstit dar vrea sa se vada castigator. Pierde complet din vedere ca acel castig este fara substanta si este condus de frustrarea de a nu fi reusit sa izbandeasca pe cai cinstite. In general, pare ca le stie pe toate, crede ca le stie le toate si a abandonat complet ideea de-a mai incerca sa invete ceva (nu veti gasi curiozitate in caracterul persoanelor descrise aici, ci doar autosuficiență). Cel mai important lucru, pentru aceasta categorie, este adulatia celorlalti, asta e rasplata. Daca cei din jur il cred "cineva", aproape ca se crede si el un invingator. Desigur, are zero respect pentru comunitate.

Onestul - este acel jucator care ii respecta pe cei din jur. Intelege sa arate acel respect procedand cinstit, jucand cu aceleasi "arme" disponibile si celorlalti. In general (chiar daca nu o stie), jucatorul onest cauta mereu sa-si imbunatateasca jocul, este atent si concureaza in primul rand cu el (iar ceilalti de pe harta sunt doar cardul acestui proces, nu esenta).

O alta distinctie pe care-o puteti observa este felul cum justifica fiecare succesul sau esecul:
    Trisorul va gandi totul in cheie proprie si va considera ca orice jucator mai bun ca el triseaza (pentru ca, in agenda proprie, doar trisand stii sa ajungi acolo), va vedea trisori tot timpul si va petrece mult timp aratand cu degetul. Jucatorul cinstit, va rumega 1000 de ganduri pana sa creada ca oponentul triseaza. Chiar nu va remarca nici faulturile evidente, pentru ca gandeste in alte tipare. Totul este reflexiv....

Sunt curios care este parerea voastra despre corectitudinea in joc. Ce castigi, ce pierzi si care sunt beneficiile in a trișa si in a fi corect.

Multumesc pentru rabdare,
    Astept opiniile voastre.
    vYxx

• Ma bucur ca ai descis subiectul asta... sa prezint si eu cazul meu ..am fost acuzat de mai multi "corecti" ca trisez si ca sparg conturi la cerere.Tu cum ii cataloghezi pe acesti acuzatori din punctul tau de arbitru ?Sunt ei sau nu corecti cand arata cu degetul chiar daca au 0 dovezi ?! Eu sunt cred in coincidente..adica ma refer la alarma aia afurisita...dupa spionaj unul si altul mai intra pe cont ...din coincidenta...dar cand un jucator intra dupa FIECARE spionaj la maxim 10 minute eu unul am gandit si o sa gandesc ca deja nu mai e nici-o coincidenta si sigur are alarma.Sincer nu as vrea nici-o modificare la fiecare univers ci mai mult as vrea sa fie cumva combatuta aceasta joaca mizerabila cu alarma si/sau teamviwer .
    Acum si o intrebare directa pentru tine...tu cum te vezi" trisor sau onest ?

Gusty : "...impotentei de a juca..." morrrrrr

• Discutia n-ar trebui sa fie punctuala, despre unul sau altul, asa ca ti-am raspuns in privat.

Eram doar curios cum vedeti voi lucrurile, pe subiectul asta.

BTW, ce ai vazut tu pe xali nu sunt doar alarme ci multiacc. Conturi mici tinute sub observatie de pe contul principal si logate cand aparea stea unde e flota ;)

• ce castigi?
    Trisor - evident ca are avantaje in joc. Recurgand la mijloace de care ceilalti nu beneficiaza ai unul sau mai multe avantaje, esti cu un pas inaintea altora, compensezi neajunsurile, skill-ul cu trisarea.
    Cinstit - joci dupa regulile stabilite. Ai aceleasi avantaje si dezavantaje la fel ca fiecare jucator care joaca dupa reguli. Totul tine de tine. Castigi din punct de vedere moral, ai satisfactia ca ai obtinut ceva prin propriile puteri, ai respectul comunitatii.

Ce pierzi?
    Trisor - pierzi in primul rand ca om. Daca intr-un joc trisezi, clar si in viata de zi cu zi trisezi. Incet, oamenii dun jurul tau se prind ca nu esti decat un mincinos si un farsor. In cele din urma comunitatea in care esti/traiesti se prinde, te izoleaza, ramai singur sau doar cu inca 1-2 prieteni cu care ai trisat impreuna. Cine seamana, se-aduna... In joc mai risti banarea, un semn ce te va urmari permanent. Pacat ca lista banatilor nu mai este disponibila pentru toata lumea. As considera ca aceasta este adevarata pedeapsa in comunitate.
    Corect - nu ai mai nimic de pierdut. Trebuie sa fii doar foarte atent. Singurul lucru important ar fi timpul. Un jucator corect trebuie sa aloce mult mai mult timp jocului decat un trisor.

Beneficii
    Trisor - castig simplu, eforturi minime.
    Corect - satisfactia ca faci treaba prin propriile puteri, satisfactia pe care o ai cand hartuiesti sau reciclezi pe cineva doar pentru ca esti mai bun si mai ales cand acela este un trisor este inegalabila. Sigur, este foarte greu sa lupti impotriva unuia care nu respecta regulile dar cu atat mai mult si satisfactia este mai mare. Oriunde este o slabiciune. Orice mijloc de trisare ar folosi are "gaurile" lui. Cand ajungi sa-ti dai seama ce foloseste si deci cum poate fi exploatat totul devine posibil.