Regulamentul Jocului

 • Prezentul topic contine regulamentul jocului OGame, regulament valabil de la 17.09.2012 precum si explicatiile suplimentare


  Daca nu esti sigur de oricare din punctele de mai jos sau ai fost suspendat, te rugam contacteaza Operatorul tau de Joc prin sistemul de
  tickete la Support sistem.


  Noteaza ca plangerile si acuzele in ceea ce priveste anumite conturi vor fi discutate doar cu proprietarii conturilor, din motive de securitate.


  1. Conturi
  2. Conturi multiple
  3. Staţionarea contului
  4. Atac exagerat
  5. Insistenţă
  6. Folosirea de bug-uri şi de scripturi
  7. Ameninţările la viaţa reală
  8. Insulte şi spam
  9. Limba
  10. Încălcarea regulamentului
  11. Termeni şi condiţii
  12. Excepţii

  When you become angry, think about the consequences - CONFUCIUS

 • Proprietarul unui cont este întotdeauna deţinătorul adresei de e-mail înregistrată pe cont.
  Fiecare cont poate fi jucat de către un singur jucător, staţionarea de cont fiind singura excepţie.
  Schimburile de conturi în cadrul unui singur univers trebuie să fie făcute cu asistenţa unui Operator de Joc şi sunt permise doar o dată la 15 zile. În strictă conformitate cu Termenii şi Condiţiile, noul proprietar trebuie să schimbe adresa de e-mail în primele 12 ore de la preluarea contului.
  Poţi contacta echipa prin Sistemul de suport .


  Clarificări


  La fiecare schimb de conturi, proprietarul iniţial trebuie să informeze echipa jocului, tichetele de la noii proprietari care pretind că au preluat un cont nou nu vor fi luate în considerare. Vor fi luate în considerare doar tichetele deschise de către deţinătorul adresei de e-mail înregistrate pe cont.
  Nu pot fi luate în considerare plângerile dacă, după preluarea contului, adresa de e-mail nu a fost schimbată imediat de către noul proprietar.  Update 13 Iunie:

  Începând de azi, schimburile, cedările, preluările de conturi sunt suspendate pe timp nelimitat.
  Dacă vor interveni modificări vom anunța.


  Update 15 Ianuarie 2019

  Schimburile sunt reluate
  .

  When you become angry, think about the consequences - CONFUCIUS

 • Fiecărui jucător îi este permis să controleze doar un singur cont per Univers. Dacă unul sau mai multe conturi sunt jucate de obicei, ocazional sau permanent de pe aceeaşi reţea ( ex: şcoli, universităţi, cafenele internet ) este recomandat cu insistenţă ca înainte de aceasta să fie anunţat un Operator de Joc la Sistem suport..

  When you become angry, think about the consequences - CONFUCIUS

 • Staţionarea contului permite unui anumit jucător sa lase contul său spre stationare de către un alt jucător.


  Un cont poate fi staţionat pentru o perioadă maximă de 48 de ore, începând cu noua versiune Lobby. Pentru staționare se va folosi exclusiv noul sistem de jetoane, generarea jetonului de staționare făcându-se din contul personal de Lobby. Astfel, notificarea staționarii către Operatorul de Joc nu mai trebuie făcută.
  Staţionarea se consideră încheiată imediat ce proprietarul se loghează pe cont. În timp ce contul este staţionat nu este permisă lansarea de atacuri către alţi jucători.
  Un cont nu poate fi staţionat dacă a mai avut loc o altă staţionare în ultimle 7 zile şi dacă proprietarul s-a logat pe cont de la ultima staţionare  Clarificări  Cel care staţionează poate să:
  Pună contul în vacanţă
  Poate sa trimită flote în misiuni de transport, desfăşurare, reciclare, colonizare
  Cel care staţionează nu are voie să:
  Trimită flote cu misiuni de spionaj, atac , SAL ( atac şi apărare), rachete interplanetare, misiuni de distrugere a lunii
  Să scoată contul din modul vacanţă
  Să schimbe informaţiile personale ale contului ( adresă de e-mail, parolă, nume )

  When you become angry, think about the consequences - CONFUCIUS

 • Nu este permis să ataci mai mult de 6 ori în 24 de ore o planetă sau lună a unui jucător activ . Această regulă se aplică şi misiunilor de distrugere a lunii. Atacurile cu probe, in situatia in care capacitatea de transport a acestora nu este activa, şi cu rachete interplanetare nu contează la regula de atac exagerat.
  Atacurile cu probe, in situatiile in care capacitatea de transport a acestora este activa, conteaza la regula de atac exagerat.
  Atacul exagerat este permis numai atunci cand alianţa ta este în război cu altă alianţă. Războiul trebuie să fie anunţat pe forumul corespunzător şi trebuie să respecte regulamentul specific sectiunii.


  Clarificări
  Flotele complet distruse nu se consideră atac exagerat.
  Atacurile cu rachete interplanetare şi probe de spionaj nu contează la regula de atac exagerat (cu exceptia universurilor unde probele au capacitate de transport activa).
  Toate misiunile de distrugere a lunii contează la atacul exagerat, indiferent de rezultatul luptei (cu exceptia de mai sus).

  When you become angry, think about the consequences - CONFUCIUS

  The post was edited 2 times, last by Mao ().

 • Update 10 Mai 2019


  Nici unui cont nu-i este permis să obţină profit nejustificat din resursele unui cont mai slab clasat.
  Insistenţa este, dar nu se limitează la : resurse trimise de la un jucător mai slab clasat către un jucător mai bine clasat făra ca acesta să primească ceva tangibil în schimb
  Schimburile de resurse trebuie încheiate în intervalul a 72 ore. Pentru toate excepţiile (vânătoare de jucător, ...) trebuie să informezi un Operator de Joc prin tichet la sistemul de suport


  Clarificări


  La terminarea perioadei de suspendare pentru inistenţă, trebuie să returnezi resursele catre jucătorul mai slab clasat sau către o planetă GO (dupa caz, la indicatiile Operatorului decident).
  Schimburile de resurse care nu se încadrează în ratele legale de schimb vor fi considerate drept insistenţă:


  Ratele legale de schimb pe universurile ogame.ro sunt:
  3:2:1 Unde pentru fiecare unitate de deuteriu se pot obţine 2 unităţi de cristal respectiv 3 unităţi de metal
  2:1:1 Unde pentru fiecare unitate de deuteriu se poate obţine 1 unitate de cristal sau 2 unităţi de metal
  *sau orice rate intermediare, fara a depasi valorile de mai sus.


  Pentru schimburile Metal - Cristal, rata de schimb este 2:1, unde pentru fiecare unitate de cristal se pot obtine doua unitati de metal sau 1.5:1 unde pentru fiecare unitate de cristal poti obtine 1.5 unitati metal.


  *atentie: nu se pot practica rate intermediare, schimbul trebuie sa aiba la loc fie la rata 2:1, fie 1.5:1, la latitudinea participantilor.  Ajutor de reciclare şi împărţire SAL : Este recomndat să informezi un operator de joc daca un jucator mai mic în punctaj urmează să transporte resurse catre un jucator mai bine clasat. Nu există recomandari privind modul de împărţire a resurselor dar se recomandă favorizarea jucătorului mai slab clasat.
  Vânatoarea de jucători: trebuie să fie aprobată de către un operator de joc şi poate fi platită numai după ce condiţiile vânătorii au fost îndeplinite.
  Notă: Dacă în mod neaşteptat primesti resurse de la un jucător mai slab clasat, nu poţi să le păstrezi.Toate cazurile de insistenţă trebuie rezolvate in interval de 72 de ore de la primirea resurselor. In acest interval de timp, resursele trebuie returnate jucătorului mai slab clasat sau trimise catre o planetă a unui operator de joc. În oricare din situaţiile menţionate mai sus este indicat să contactezi un operator de joc pentru a găsi o rezolvare a situaţiei înainte de expirarea răgazului de 72 de ore.

  When you become angry, think about the consequences - CONFUCIUS

  The post was edited 1 time, last by Gh[o]sT ().

 • Update 13 Februarie 2019


  Folosirea unui bug pentru profitul oricui în mod intenţionat sau neraportarea unui bug în mod intenţionat este strict interzisă.
  Folosirea unui program ca interfaţă între jucător şi joc este interzisă. Orice altă formă de generare automată a informaţiilor create pentru avantajul unui grup de jucători cu intenţii rele este de asemenea interzisă.
  Excepţiile sunt listate pe forum


  Clarificări


  Producerea unui lag în mod intenţionat pentru un jucător sau asupra serverului prin orice metodă va fi tratată drept utilizare de bug. Este interzisă utilizarea oricărei metode de a împidica un jucător să-şi trimită, recheme sau să încetinească flota .
  Punera în vacanţă a unui cont în timp ce flotele se află in zbor va fi considerată utilizare de bug.
  Activarea modului vacantă pe timpul unui atac este regulamentară, cu excepția misiunilor de distrugere a lunii si când se desfasoară un atac pe retur (în cazul când atacatorul primește retur de la apărător).
  Utilizarea oricăror programe, boti, macro va fi tratată drept utilizare de scripturi dacă acestea nu au fos declarate ca tolerate de către Gameforge în mod explicit.

  When you become angry, think about the consequences - CONFUCIUS

 • Ameninţarea ca vei localiza şi face rău altui jucător, membru al echipei, reprezentant GameForge, sau orice altă persoană care ar putea fi în orice fel de relaţie cu oricare din serviciile jocului este strict interzisă.

  When you become angry, think about the consequences - CONFUCIUS

 • Nu este permisă nici un fel de insultă sau spam.


  Clarificări
  Este strict interzisă orice formă de conţinut/ nume insultător sau de o calitate inacceptabilă care ar putea jigni sau care provoacă neplăceri unui alt jucător sau comunităţii.
  Standardele în mediul de joc sunt stabilite de către echipa jocului pentru a fi conforme exigenţelor morale ale jucătorilor. Conţinutul poate fi cenzurat, jucătorul respectiv poate fi banat temporar sau permanent. Nu se acceptă nici un fel de plângeri pe această temă şi decizia finală rămâne la discreţia echipei de joc.
  Orice acţiune care are ca intenţie saturarea, supraîncărcarea interfeţei de joc a unui jucător este strict interzisă. Acestea includ dar nu se limitează la :

  • Spam cu mesaje personale
  • Spam cu probe de spionaj
  • Spam de vedere generală : prin lansarea unui atac cu viteză foarte mică în mod nejustificat
  • Reclama pentru alte jocuri sau conţinut

  When you become angry, think about the consequences - CONFUCIUS

 • Producătorul jocului îşi rezervă dreptul de a exclude jucătorii care nu sunt capabili să folosească limba specifică comunităţii (ex. în Joc, Forum şi canalele oficiale IRC). Alte limbi permise vor fi listate pe forumul oficial al jocului.


  Clarificări


  Limba oficială în joc, pe IRC şi pe forum este Limba română. Ca excepţie se permite utilizarea limbii engleze în joc şi pe canalul IRC. Pentru forum: vedeţi regulamentul forumului


  Sigurele caractere permise în denumirile de jucători, planete, alianţe sunt:
  0123456789
  ABCDEFGHIJKLMNOPRSTUVWYZ ( abcdefghijklmnoprstuvwyz)
  Se mai pot folosi simbolurile “spaţiu” _ - . , !? dar numai în interiorul cuvintelor şi nu mai mult de 3 în total. Semnele diacritice sunt interzise (ăîşţâ etc)

  When you become angry, think about the consequences - CONFUCIUS

 • Orice încălcare a regulamentului va fi pedepsită incepând cu avertismente până la banarea permanentă a contului.
  Operatorul de joc responsabil va decide tipul de pedeapsă şi durata. Ei pot fi contactaţi prin sistemul de suport


  Clarificări


  Abuzul de regulament
  Este interzisă orice tentativă de a obţine un profit necinstit din deciziile operatorilor de joc.
  Aceasta include dar nu se limitează la:
  Mesaje nepotrivite trimise cu singurul scop de a obţine un ban cu vacanţă.
  Impersonarea sau asumarea identităţii unui membru al echipei cu sau fără intenţia de a obţine profit personal.

  When you become angry, think about the consequences - CONFUCIUS

 • Managementul comunităţii jocului îşi rezervă dreptul de a face excepţii de la aceste reguli. În cazuri speciale ( de ex. în timpul evenimentelor) pot fi modificate regulile jocului sau chiar suspendate. Grupul respectiv de utilizatori va fi informat atunci când este cazul.

  When you become angry, think about the consequences - CONFUCIUS

 • Salut!


  Vă comunicăm că s-au adus câteva precizari noi la regula utilizarii de bug, astfel că:


  Activarea modului vacantă pe timpul unui atac este regulamentară, cu excepția misiunilor de distrugere a lunii si când se desfasoară un atac pe retur (în cazul când atacatorul primește retur de la apărător).  Echipa OGame.ro

  When you become angry, think about the consequences - CONFUCIUS