Capitolul 11: Rachete Interplanetare

 • Atacarea unui jucător cu nave nu este întotdeauna singura posibilitate. Există două tipuri de rachete: Rachete interplanetare (IPM) si Rachete antibalistice (ABM ) Primele pot fi lansate pentru a distruge apararea inamicului, ultimele sunt lanasate pentru a intercepta Rachetele interplanetare lanstae de un dușman.
  Rachetele interplanetare sunt o armă puternică împotriva planetelor cu o mulţime de structuri defensive, un aşa numit buncăr. Prin excelență sunt o facilitate strategică pentru a face obiectivele mai profitabile, de exemplu, prin eliminarea mai multor turele cu plasmă. Rachetele interplanetare vor fi trimise de pe planeta ta şi vor distruge un anumit număr de structuri defensive adverse - dar, de asemenea, pot fi distruse prin auto-declanşarea rachetelor anti-balistice . (Atunci când sunt detectate rachete interlanetare, rachetele anti-balistice le vor intercepta). Apărarea care a fost distrusă de rachete interplanetare nu va fi reconstruită.


  == Cum pot obţine acele rachete? ==
  Pentru a construi rachete interplanetare trebuie să ai nivel 4 pe planetă la Silozul de rachete (cost total: 300.000 Metal, 300.000 cristal şi 15.000 deuteriu), după care poţi construi rachete interplanetare, din meniul de apărare. O rachetă costă 12.500 Metal, 2.500 Cristal şi 10.000 Deuteriu, pe fiecare nivel al Silozului de rachete, maxim 5 rachete pot fi stocate în acelaşi timp. Deci, un siloz la nivelul 5 va permite să construiești un maxim de 25 rachete interplanetare. Atâta timp cât există rachete în siloz, nu este posibil să se dărâme un siloz, cu toate acestea, upgradarea este însă posibilă. Pentru a distruge rachete (de ABM sau de IPM) fără lansarea lor pe o ţintă, doar da clic pe capacitatea de încărcare în Siloz rachete şi selectează “distruge rachete” sau mai bine, utilizează negustorul de fier vechi pentru a obţine cel puţin o parte a resurselor (vezi meniul negustorului).


  Pentru a construi rachete anti-balistice trebuie doar nivelul 2 la Siloz rachete (cost total: 60.000 Metal, 60.000 Cristal, 3.000 deuteriu), deci rachetele anti-balistice sunt mai ieftine decât rachetele interplanetare. Mai mult decât atât, o rachetă balistică ocupă doar jumătate din spaţiul ocupat de o rachetă interplanetară, prin urmare, până la 50 Anti-rachetelor balistice pot fi stocate într-un siloz la nivelul 5. O rachetă anti-balistică costă 8.000 de metal şi 2.000 Deuteriu. (Ţine minte rachetele balistice şi cele interplanetare împart acelaşi spaţiu în silozul de rachete după nivel 4). Deoarece nu se poate construi Siloz de rachete pe o lună, rachetele anti-balistice ale planetei apară, de asemenea, structurile de apărare de pe o lună, eventual existentă!


  == Daune la apăsarea unui buton ==
  Pentru a atacă planeta sau luna unui jucător cu rachete interplanetare trebuie mai întâi să treci la vederea Galaxiei. În cazul în care ţinta este la îndemână de a fi atacată cu rachete interplanetare, o poți ataca făcând clic pe pictograma ce reprezintă o rachetă în linia corespunzătoare. Dacă ţinta este o lună, va trebui să ţii mouse-ul peste lună şi faci clic pe link-ul corespunzător. După aceea un nou meniu va fi deschis în care va trebui să introduci cantitatea de rachete mobilizate şi obiectivul primar, înainte de confirmarea atacului. Ţinta primară indică tipul de structuri defensive, care va fi atacat cu prioritate - astfel încât să poţi seta rachetele selectiv la lansatoare de rachete, turele cu plasmă sau orice alt tip de apărare pe care dorești să o distrugi. În cazul în care obiectivul principal este distrus sau nimic nu a fost ales, structurile defensive vor fi distruse în ordinea, în care acestea sunt în apărare, începând cu lansatoare de rachete. Dacă toate structurile defensive sunt eliminate, atunci rachetele interplanetare vor fi distruse, de asemenea. Forţa de atac depinde de tehnologia armelor atacatorului şi tehnologia armurii adversarului.


  Formulă:
  distanţă (în sistemele) = (nivel motor impuls * 5) - 1


  Atenţie: rachetele interplanetare nu pot fi rechemate. Deci nu ar trebui să faci greşeli cu lansarea, şi ar trebui să fii sigur că vrei să mergi până la capăt cu acest atac. Cum majoritatea jucătorilor se răzbună faţă de atacurile cu rachete interplanetare, atacând înapoi, nu trebuie să te lupţi cu jucători prea puternici. După impact vei primi un raport cu restul de structură defensivă rămasă pe planeta inamicului. Apărătorul primeşte un scurt raport cu numele atacatorului şi cantitatea de rachete trimise şi unităţile de apărare distruse.


  Rachetele anti-balistice sunt întotdeauna gata de actiune. De îndată ce un inamic atacă planete sau luna unui jucător cu rachete interplanetare fiecare rachetă anti-balistică va distruge una dintre rachetele ostile şi va fi distrusă şi ea făcând acest lucru. Cu o cantitate suficientă de rachete anti-balistice, daunele pe structurile defensive ale unui jucător, în cazul unui atac cu rachete interplanetare, pot fi reduse sau evitate în totalitate.


  == Ce trebuie să am în vedere? ==
  Dacă poţi vedea simbolul rachetei interplanetare lângă un jucător în vederea Galaxy, vei fi capabil să-l ataci cu rachete interplanetare. Asigură-te verificând raportul de spionaj pentru a vedea dacă inamicul nu are prea multe rachete anti-balistice, care pot intercepta rachete tale interplanetare , făcând atacul tău ineficient. Dacă doreşti să ataci un buncăr mare de apărare, va trebui să construieşti rachete interplanetare pe mai multe planete şi să le lansezi în acelaşi timp, sau să lansezi împreună cu mai mulţi jucători, pentru că, de asemenea, apărătorul poate construi rachete anti-balistice şi astfel, încetineşte distrugerea apărării. Cu toate acestea rachetele interplanetare sunt mai rapide decât navele de luptă şi nu folosesc sloturi de flotă în timpul zborului


  Formulă:
  timp de zbor (în secunde) = 30 + (30 * Distanţă de sisteme)


  Poţi calcula numărul de rachete, care îţi trebuie să distrugi apărarea inamicului, cu un simulator de luptă.