In atentia CoMa! E legal sau nu e legal sa reti resursele unui coleg ce e reciclat?

 • Citronela ..inceteaza .. .Deja este prea mult.
  Asteapta raspunsul lui 1/2 si gata .
  Daca tot vrei sa vb despre ..cat de "curat" esti tu.. de ce nu ne zici cate banuri ai la activ pt OA si/sau scripturi?


  edit
  Hai sa'ti desenez.


  Quote

  Citronela ..inceteaza .. .Deja este prea mult.

  Degeaba postezi in topicul asta de N ori.Nu se rezolva la comanda ta.


  Quote

  Asteapta raspunsul lui 1/2 si gata .

  Ai cerut raspunsul lui 1/2(bine ai facut) dar..trebuie sa astepti si tu putin.Graba strica treaba.Nu esti mama omida..ca sa dictezi cum vrei tu.Rabdare.


  La punctul 3..ti-am aratat putina "iubire".


  Deci..2/3 din fraze..au legatura cu postarea ta.

  crow23tek ne spune:

  Quote

  miner nu inseamna ca joci , miner inseamna ca esti un om fara viata si fara ocupatie dependent de niste clickuri , nu e nicio satisfactie sa intri de 2 ori pe zi pe joc si sa dai 2 clickuri mai bine bei o bere te uiti la ceva interesant...


  Quote

  27.02.2015 23:18:20 Valent Draqshorul 14.07.2042 23:18:20 Incalcare T&C

 • Daca vrei sa ingropi un proces faci disjungeri. Principiu din avocatura. Ce e asa de greu sa se ajunga la o concluzie aici in care sa se spuna
  in cazul in care:
  Aparatorul solicita ajutor la reciclare daca cel ce a reciclat la cerere este mai jos in top reciclarea merge catre... sau poate sa


  sus in top reciclarea merge catre


  nu solicita ajutor la reciclare


  etc....


  in felul asta s-ar sti din start in c esituatie te plasezi si ce ai de facut. Dar nu.... parca se doreste nediscutarea a nimic care sa ajute.


  Oricum eu am incheiat. M-am plictisit si e jenant ca dupa discutii sa nu se faca nimic.


  Astept sa vad ce raspunde CoMa. Punct.


  Alcoolicule si dima ce legatura are ce ziceti voi cu ce se discuta aici. In plus aveti optiune perfect legala sa taceti daca nu aveti nimic de spus pe subiect.
  Si daca vrei sa sti cate banuri am pt script... Am unul dat direct de catre Coma, Paci pe atunci, cu justificarea ca spionez prea mult. Multumit?

 • Toate raspunsurile mele sunt date pe baza ergulamentului.


  Am inteles cu ajutorul lui vYxx ce vrei sa punctezi, Citro.
  Tu vrei sa spui ca aparatorul a lasat intentionat flota jos, ca atacatorul sa il sparga si colegul sau sa recicleze cr'ul. Daca s'a intamplat asa, da, se poate considera push in situatia in care se gasesc dovezi ca aparatorul si cel care au reciclat au vorbit inainte, si totul a fost aranjat. Dar unirea regulii care interzice unui jucator mai bine clasat sa culeaga cr'ul de la un atacator, coleg cu el, si sa il pastreze, cu situatia mai sus precizata ar rezulta in ceva rigid, care ar interzice ceva perfect normal, doar ca sa previna rarele situatii in care aparatorul si cel care recicleaza au aranjat totul inainte. Sunt sigur ca se poate gasi o solutie, dar nu consider ca cea precizata de tine este intru totul corecta.

 • Am urmarit de pe margine discutia, inteleg punctul de vedere al lui Citro dar nu pot sa-i dau dreptate.
  Argumentele prezentate aici sunt majoritatea valabile si logice.


  Un admin nu poate obliga un jucator sa inapoieze un CR sub acuzatia de insistenta decat daca are dovezi certe ca a avut loc insistenta . Lasand in afara orice consideratii de etica ( este moral ca un membru al aliantei sa returneze CR-ul recoltat ) in mod logic si daca in loguri nu se poate identifica intentia de insistenta - jucatorul respectiv nu poate fi obligat sa returneze CR-ul, el apartinand acum jucatorului Spatiu.


  In trecut am intalnit cazuri asemanatoare, unele le-am tratat ca in acest caz, in altele am solicitat retunarea CR-ului, dar fiecare situatie trebuie tratata individual si numai adminul respectiv, cel care are imaginea de ansamblu, este in masura sa aleaga solutia corecta.  In concluzie : ce a hotarat echipa jocului trebuie acceptat fara rezerve, ei sunt in masura sa evalueze corect situatia, si nu noi, cei care nu putem avea acces la inregistrari.

 • :( va plafonati cu totii la persoana lui CITRO, ca e moralist, ca e ironic, samd. V-ati blocat in a contesta orice scrie acolo doar pt ca e scris de el. Va recomand cu drag sa va scoateti capu' din cutia cu peretii "citro", "JustMe","kasiopeia", "noul #1 solo", samd - si sa cautati sa intelegeti ca toata discutia asta ar trebui sa fie despre o situatie exploatabila la nivel masiv de orice grup de jucatori rau intentionati, spre dezechilibul jocului si in detrimentul celor bine intentionati. Cum majoritatea care ati raspuns (consider eu...) - ati citit pe sau peste randuri, uite ce se-ascundea sub si printre (cu exemple colorate):


  Avem un regulament. Asta e un fapt; el exista, se recomanda citirea lui de catre utilizatori si se "obliga" citirea si cunoasterea lui de catre staff. In continuare - il avem pe Gigel, care nu e deloc bine intentionat. Obisnuieste sa triseze. Gigel si prietenii lui isi fac o alianta pe unul din serverele noastre, si joaca ei frumos cateva luni de zile, pricep in linii mari dinamica si incep sa cunoasca oamenii din jur, de pe server. Cu unii se-nteleg bine, pe altii vor sa-i sparga. La un moment dat, unul din Gigei vrea sa se lase de joc, ca are nunta in curand, etc. Gigel deschide regulamentul, il citeste. In paralel cu cititul regulamentului, adunat cu experienta minimala de joc de pana aici si cu dorinta de a asimila flota colegului care se lasa de joc, Gigel al nostru isi pune intrebarile urmatoare:


  Pot pastra resursele reciclate de la coleg?
  Si daca da in ce conditii?
  Cu acordul celui spart? Nu am nevoie de nici un acord?
  Conteaza daca am fost fost solicitat de coleg sa reciclez sau am vazut eu cr-ul si am reciclat colegul din proprie initiativa?


  Si ce credeti ca face Gigel al nostru? Apeleaza la o flota din afara aliantei, creaza impreuna cu posesorul un scenariu cu timpi prestabiliti pt spargere (pt a-si coordona on/off-ul, sa nu creeze suspiciuni), iar flota din afara aliantei il sparge pe Gigel Abandon si Gigel Intaiul recicleaza mizeria. Pot chiar sa stabileasca timpul de reciclare al colaboratorului din afara aliantei cat sa ajunga dupa timpul necesar lui Gigel sa prinda recoltarea. In felul asta - pe logurile la care face Valent referire - totul o sa fie alb imaculat; se va vedea intentia atacatorului de a recicla, totul alb. Desigur, prezenta lui Gigel in acelasi sistem ar face treaba asta usoara.


  Discutam despre situatia creata intre cei doi colegi de alianta si despre eventualul dezechilibru din joc creat de o reciclare fara restituire intre colegi.  Si vad ca tot mai mult se bate apa-n piua pe faptul ca citro vrea de fapt sa-l faulteze numeric pe JustMe prin polologhia asta. Indiferent ca e adevarat sau nu, problema propusa de el spre discutie e de impact general, nu stiu cat ajuta sa ne aratam cu degetul reciproc. Pentru ca regulamentul permite, in forma lui actuala, schema pe care-am desenat-o mai sus.


  Tu vrei sa spui ca aparatorul a lasat intentionat flota jos, ca atacatorul sa il sparga si colegul sau sa recicleze cr'ul


  Nu !!! Eu inteleg ca doar desena acolo un scenariu ipotetic, scenariu descris amanuntit de mine mai sus. Am discutat cu si citit de la ambii - si cu citro si cu justme; niciunul nu cred ca s-ar preta la gesturi de felu asta. Logica e mai simpla decat credeti: pentru ca n-au nevoie; e mai amuzant sa sparga flotele altora, sa ii urmareasca, sa ii monitorizeze, sa ii sicaneze, sa se joace cu ei in fel si chip pana ies invingatori. Asta e placerea ambilor in jocu' asta... sau asa i-am descifrat eu.


  Dar unirea regulii care interzice unui jucator mai bine clasat sa culeaga cr'ul de la un atacator, coleg cu el, si sa il pastreze, cu situatia mai sus precizata ar rezulta in ceva rigid, care ar interzice ceva perfect normal, doar ca sa previna rarele situatii in care aparatorul si cel care recicleaza au aranjat totul inainte.


  In general, in jocul ogame - se incurajeaza pastrarea resurselor "muncite" - fie prin productivitatea minelor fie prin calitatea fleetingului/raidingului (plus mici nise ca farmul pe inactivi, bisnita). Apoi se incearca ingradirea obtinerii de resurse nemuncite (articole de regulament, sanctiuni aplicate, etc) De aici distinctia trasata inca din prima postare // Conteaza daca am fost fost solicitat de coleg sa reciclez sau am vazut eu cr-ul si am reciclat colegul din proprie initiativa? // - adica macar munca de a fi mereu cu ochiul in galaxie (sau clasament, lol) si de a remarca foarte prompt ca ti-a fost spart un coleg, de-a face toate demersurile sa reciclezi inainte de inamic - facand in felul asta si recuperarea mai usoara pt coleg daca ramane sau razbunarea mai apropiata pt tine daca el se lasa si producand pierderi sau reducand profitul pt atacator. Dar atunci cand esti anuntat... unde e munca? Fix asta, cred eu, ar trebui sa fie chestiunea dezbatuta, nu aberatiile de mai sus.  Pasajele alea din regulament asta limiteaza - obtinerea de resurse de la un coleg mai jos clasat, pt care nu ai muncit in niciun fel. Daca doriti, la nivel de tehnicalitate si efort ingame - faci cam tot atata efort cat fac cei care isi farmeaza conturile suport: trimiti niste nave la un punct unde ti se indica la sigur de catre altul ca obtii niste resurse dintr-un coleg fara vreun risc (nici macar acela de a rata resursele), iar asta combate ideea de resurse muncite (prin mining, fleeting, trading, etc). Combate cam tot ce inseamna competitivitate ingame, de altfel... Si sper sincer ca nu se va supara Justme pe mine cand citeste, daca citeste toata chestia asta. Il apreciez ca jucator si ca om, dar asta e parerea mea onesta referitoare la aceasta speta a jocului.

 • CR-urile reciclate nu sunt reciclate sub nici o forma de contract.Persoana care recicleaza poate pastra resursele fara a incalca nici un regulament.

  Berzelius wrote:

  Berzelius: trebuie sa o tai
  Squaker: nu o mai folosesti?

 • Exact acolo vad si eu problema. Nu exista un regulament clar pe speta aia, deci se poate trisa legal prin scheme cu terti...  Uite exemplu care l-am avut pe U1.A si B au lansat atac in SAL catre C.Jucatorul D trimite parare catre C.Jucatorul A retrage flota care o avea in atac dar jucatorul B nu retrage pentru ca el si asa se lasa de joc sau nu are nevoie de flota SAU vrea sa ii faca un mini PUSH colegului A care a retras dar care o sa recileze CR-ul.Astfel flota sparta a lui B ajunge pe contul A fara "push pe fata" iar jucatorul A nu trimite nici o resursa catre jucatorul B.Fara sa dau nume ... jucatorul A este Basty.

  Berzelius wrote:

  Berzelius: trebuie sa o tai
  Squaker: nu o mai folosesti?

 • Imediat dupa ce s-a logat , Iulian (abdulah prietenul meu imaginar din spusele unora) mi-a spus ca a avut o problema personala care l-a facut sa uite de ogame mai bine de 2-3 ore... Normal mi-a spus sa trimit reciclare poate prind ceva si ca nu vrea nimik inapoi decat sa il vada pe atacator spart.... banuiesc ca este un pic deranjat ca eu nu sunt fortat de regulament sa inapoiez un cr-ul cu toate ca nici nu se poate pune problema de push sau ceva de genul intr-o situatie ca asta.


  Ca sa iti raspund eu la intrebare qwerty , inainte de a ma decide sau nu sa pastrez cr-ul cu toate ca Iulian mi-a specificat in repetate randuri ca nu il vrea, ca ii ajunge ce a recoltat el , m-am consultat si eu cu vreo 2 portocalii sa vad daca este ok.... Cat despre moralitatea la care bati tu apropoul mereu cand iti convine(ca in joc ai o personalitate complet diferita fata de cea afisata pe forum) sa iti aduc aminte ca asta e un joc de razboi si totodata el a fost spart de un inamic pe care il vrea spart cea mai plauzibila metoda de a ajunge la acel rezulat este aceasta.


  Stiu ca te deranjeaza acest "avantaj" pe care mi l-ai dat chiar tu dar nu este problema mea ca tu ai aproape acelasi numar de recuri de mai bine de 6-7 luni de zile cu toate ca flota a crescut cu 20-25%

 • Salutare,


  voi ramane doar pe intrebarile ON TOPIC si nu voi dezbate si contradictiile dintre voi.

  1. Da, le poti pastra. In orice conditie. Chiar daca el iti cere ajutorul la reciclare si iti spune sa-l ajuti (si sa i le dai inapoi), tot le poti pastra daca vrei. Nu esti obligat sa dai nimic inapoi.
  2. Nu, nu ai nevoie de nici un acord. Fie ca-ti cere ajutorul, fie ca nu ti-l cere si trimiti la propie initiativa, e alegerea ta in ambele cazuri daca vrei sa trimiti sau nu.
  3. >^2


  Drept urmare, oricine poate recicla un DF, indiferent al cui e si de cine e creat. Sunt resurse ce plutesc in aer, ale nimanui.


  Bineinteles, pot si vor fi cazuri de push-organizat, dar asta este stabilit prin verificari si luate masuri daca va fi cazul. Insa, inafara acestor verificari si a push-ului, orice DF este liber pentru a fi reciclat, furat/pastrat, dat inapoi pierzatorului, dat atacatorului.


  Profitul nejustificat este incadrat la push/ push organizat. Daca din verificari atacul a fost corect (repet, ATACUL, VENIT DIN PARTEA TA), DF-ul este liber sa fie reciclat de oricine. Nu conteaza pozitia din clasament a celui/celor ce recicleaza. La fel de bine as fi putut si eu, intr-un exemplu absurd, sa vad un atac trimis pe o planeta (in lanx) si sa trimit recs catre acea planeta, pentru ca si mie-mi prind bine ceva resurse, "castigate". Inteleg, nu este moral, nu este normal si nu este oricum ati vrea sa-l numiti si mi-as iesi si eu din minti daca as vedea ca cineva imi "fura" df-ul (si nu, nu aparatorul), dar.. mai departe nu-mi ramane decat mie sa recuperez pierderea suferita, poate printr-o razbunare asupra 'hotului' si sa iau inapoi ce-mi e de drept, farmandu-l (asta daca o sa pot..). Totodata, ar fi cazul sa ma intorc la ecuatii de 3 simple cum ar fi: daca eu am x flota si pot distruge y flota cu ce am eu, cate recs am nevoie pentru a acoperi cele 2 DF-uri create in urma luptei?


  Numai bine,
  HalfOp

 • Din nefericire nu sunt GA sau CoMa. Sau poate din fericire.
  Cum autoritatea suprema e CoMa nu mai e nimic de discutat.
  Poate la urmatoarea CoMa sa reiau subiectul. Nu de alta dar am supravietuit la destui. De GA nu mai vorbesc:D
  Se poate inchide.

 • CR-urile reciclate nu sunt reciclate sub nici o forma de contract.Persoana care recicleaza poate pastra resursele fara a incalca nici un regulament.

  Exact acolo vad si eu problema. Nu exista un regulament clar pe speta aia, deci se poate trisa legal prin scheme cu terti...  Doar un n00b ca mine a trebuit sa returneze df-ul in uni44, la "verdele" dat de GA-ul Valenta GO-ului Thundersheep, altfel cica eram vizat de perma ban, si astea toate fara dovada, doar o "presupunere", si doar apoi cand ajunsesem la o dezbatere ampla cat de gresit actioneaza doamna am recunoscut ca defenderu mi-a spus ca e atacat.


  Totul e relativ, si depinde de relatiile tale de joc si posibil de ce plamani si nervi ai sa "strigi" pe toate forumurile posibile.

 • Mai bibas tu nu intelegi ca fiecare chestie de genul asta e un caz special? In functie de ce se vede in loguri poti sa returnezi sau nu cr-ul. Totul depinde de ce considera ca vede adminul in logurile respective. Astea sunt regulile si trebuie sa le respecti. Sau sa te lasi de joc daca nu iti convine.
  Cheia e un cuvant "considera".

 • De obicei este corect sa nu mai posteze nimeni daca CoMa a dat decizia finala.
  Imi pare rau ca nu aveti incredere in actuala administratie, dar totusi este dreptul vostru sa cereti decizia din partea CoMa.  Se poate inchide.

  :closingdance: