Cloud-Server-HDD

 • Dragi prieteni,


  Am o mica problema, si sper sa ma lamuri voi.


  La compania unde lucrez eu, avem un server (L:drive e numele, e un VPN) unde avem mai toate documentele companiei, de unde luam-punem documente de care avem nevoie, iar recent secretara noastra a venit cu planul, si de aftfel un plan bun, da a avea un sistem de siguranta, in caz ca serverul se strica, sau nu merge (cum s-a intamplat azi), sau ceva de genul, ca sa avem acces la documentele noastre.

  Ea s-a gandit sa 'urcam' totul pe cloud iar eu am venit cu ideea de a avea si un back-up pe un HDD.
  Din cercetarile mele nu am gasit nimic care sa ma ajute sa fac ceea ce ne-am propus, mi-am cumparat un HDD WD my passport, si am incercat cumva sa fac un back-up la driver, numai ca mi-am dat seama apoi ca driverul ala, nu e tocmai un driver fizic in PC-ul meu, e un driver virtual, asa ca nu am reusit sa fac back-up dupa el. Acum sper ca sa ma puteti voi ajuta macar cu un sfat sau cu indicatii cum sa fac, sau poate cu un alt plan de a avea un sistem de siguranta a server-ului nostru.  Va multumesc.

 • Pai singura varianta sa copiezi de pe el, ar fi clasicul copy-paste. Nu e un drive virtual, e cat se poate de fizic, doar ca nu e la tine in PC ci e in server.

 • Ma pot gandi la 3 variante:


  1. Network Sharing - pui HDD-ul ( intern sau extern ) in un calculator, ii dai share la tot workgroup-ul si la acces pui atat Read cat si Write. Este alegerea ta daca pui parola sau nu.


  2. Presupune existenta sau achizitia unui Router cu port USB. Montezi un HDD extern la Router, si toti cei legati prin acel router au acces la HDD - un soi de local cloud


  3. Daca nu e vorba de mult spatiu de stocare, poti instala Google Drive, creezi un cont de google dedicat pentru online storage, si instalezi programelul pe fiecare PC in parte - atentie la limita de 15 GB daca mergi pe varianta asta