You are not logged in.

Te-ai gandit vreodata ca poti sa ajuti Comunitatea OGame Romania ? Aplica acum pentru Echipa OGame Romania !
Aplicatii Operator Joc

Dear visitor, welcome to OGame Romania. If this is your first visit here, please read the Help. It explains in detail how this page works. To use all features of this page, you should consider registering. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

ghost00

Master

 • "ghost00" started this thread

Posts: 1,952

Location: Turda

Occupation: Militar

 • Send private message

1

Wednesday, April 23rd 2008, 5:43pm

Cum a aparut Omul pe pamant ??


am tot vazut in unele topicuri ca se pomenea de religie
si ma intrebam cum a aparut omul pe pamant

a fost creat de Dumnezeu sau a evoluat ca orice specie de pe pamant

pentru cei care nu stiu, jumatate din ce scrie in biblie sa demonstrat stintific si jumatate nu sa putut demonstra si a ramas sub semnul intrebari

deci pana la urma ce parere aveti, cum a aparut omul pe pamant ??
Am fost moderator și lider rso @ogame.ro, moderator @bitefight.ro, moderator și operator @tanoh.ro

www.gnulinux.ro

Nevers

Nevers

Posts: 1,074

Location: Dintr-un cuib de varcolaci

Occupation: vanez... si in timpul liber.. vanez iar :)))

 • Send private message

2

Wednesday, April 23rd 2008, 7:07pm

ghost haha :D. Chiar ma bucur ca ai decshis acest topic. Intotdeauna m-au pasionat discutiile care oricat s-ar dezbate pe temele propuse la sfarsit ramai si mai nelamurit :evilyou:
Omul? A ramas un mare mister chiar pentru el insusi. Nici in ziua de azi nu se stie sigur cum a aparut sau complexitatea fiintei sale. Probabil cand se vor rezolva aceste doua elemente omul va trece pe treapta urmatoare a evolutiei.
Oricum in acest topic s-ar expune cele cateva idei care s-au conturat de-a lungul secolelor.
1. Prima este evident Biblia. Sau alte carti sfinte. In privinta aparitiei omului toate sunt la fel ele sugerand creearea sa de catre divinitate.
2. Teoria lui Darwin - omul se trage din maimuta... sau este o ruda indepartata a acesteia.
3. Omul a aparut BRUSC :) dintr-o fiinta unicelulara ce a evoluat ulterior separat de celelalte.
4. Ultima - experimentul Terra - oamenii au fost creati de extraterestri pentru diferite motive sau experimente. Aici pe Terra ar fi un fel de laborator al lor.

Daca mai stiti si altele va rog sa le puneti aici, daca nu le vom dezbate pe acestea. Oricum nici unul nu este total dovedit. Eu am citit cam despre toate. Sunt interesante dar au plusurile si minusurile lor.. ramanem cu teoriile care ne vin din toate si de unde alege fiecare ce vrea ;)
Din zei de-am fi scoborâtori,
C-o moarte tot suntem datori!
Totuna e dac-ai murit
Flăcău ori moş îngârbovit;
Dar nu-i totuna leu să mori
Ori câine-nlănţuit.

hordoan

Intermediate

Posts: 420

Location: cluj-napoca

 • Send private message

3

Wednesday, April 23rd 2008, 7:14pm

1. omul a fost creat de Dumnezeu dupa Chipul si asemanarea Sa
2. Parintele Arsenie Boca a spus asa: "nu ne tragem din maimuta, ci ne indreptam cu pasi repezi spre ea!"

daca omul a evoluat, explica-mi de ce maimuta are 40 de cromozomi si omul 38

ce s-a demonstrat stiintific? ca doar jumate din Biblie e corecta? arata-mi unde, si te cred...

de cand s-a bagat stiinta in religie, a facut o varza pentru ca a incercat sa deomnsreze cu mijloace omenesti ceea ce nu era de demonstrat...erau suficiente dovezi biblice...

This post has been edited 2 times, last edit by "hordoan" (Apr 23rd 2008, 7:17pm)


ExXon

The Real Schumacher

Posts: 849

Location: Maranello

 • Send private message

4

Wednesday, April 23rd 2008, 7:18pm

avand in vedere ca eu nu prea cred in dumnezeu ci in stiinta
omul a aparut ca urmare a evolutiei si a evenimentelor petrecute de-a lungul celor 650 de milioane de transformari bio-geografice
conform teoriei lui Darwin-am uitat care era- evolutia gaseste tot timpul o cale-asta ca sa citez din Jurassic Park-Steven Spelberg

Aimant

spammerus lamerus

Posts: 1,610

Location: Constanta

Occupation: Locum Tenens

 • Send private message

5

Wednesday, April 23rd 2008, 7:19pm

Quoted

Termenul de panspermie si teoria insamantarii Pamantului cu germeni extraterestri nu sunt noi. Ambele reprezinta creatii ale filosofului grec Anaxagoras, care, ca toti contemporanii sai, credea ca a crea viata din materia neinsufletita este un privilegiu al zeilor. De aceea, sustinea el, viata n-ar fi putut ajunge pe Pamant decat venind de undeva de departe, dintr-un spatiu locuit de divinitatile creatoare. Dupa cum se vede, panspermia lui Anaxagoras tinea si de o credinta creationista, iar daca astazi termenul a fost pastrat, intelesul sau este totusi diferit de cel din Antichitatea greaca.


Si eu cred ca omul este o creatie divina. Este posibil ca pe Pamant sa fi exista inainte de Adam si Eva, niste specii de oameni mai putin evoluati. Acestia au fost creati probabil de aceeasi fiinta divina, dar fiind pe alta treapta in jocul creatiei divine. Nu trebuie sa ne inchipuim ca fii si fiicele lui Adam si Evei au facut incest, deoarece asta ar fi dus la denaturarea speciei, ei doar au fost niste oameni superiori care au avut rolul de aduce intreaga umanitate la un nou nivel. Poate ca Edenul este un fel de pilda, folosindu-se de altfel si metafore. Consumarea fructului interzis ar putea coincide cu cresterea consumului de carne si inlocuirea dietei vegetariene. Poate ca fructul interzis l-a reprentat focul, incercarea lui de a modifica natura. Inteligenta omului a venit o data cu schimbarea alimentatiei, cand mancarea a devenit mai variata, omul a devenit mai inteligent de unde el reuseste sa faca diferenta dintre rau si bine. Pana in acest moment el nici nu trebuie sa se numeasca om. Izgonirea din Eden reprezinta faptul ca omul iese din grija fiintei divine, deoarece el este constient de natura actiunilor sale. Eu cred ca raiul reprezinta de fapt influenta divina asupra individului.
Noi am aparut in urma unui act creational complex, statutul de om fiind castigat conform teoriei evolutioniste dupa o lunga perioada de timp. Omul a fost creat inr-o zi, dar care de fapt a fost mai mult o era geologica, in care mai multe specii de pre-oameni au fost aduse pe Pamant, sau create direct pe Pamant.

Quoted

Homo erectus
Focul reprezintă o achiziţie culturală şi biologică în acelaşi timp. Prepararea cărnii a însemnat o reducţie a aparatului masticator, ceea ce a înlesnit înălţarea feţei şi a calotei craniene (deci o creştere a volumului cranian), dar şi o modificare a obiceiurilor alimentare. Influenţa la nivelul comportamentelor este mai dificil de sesizat; ea poate fi doar intuită. Nu este chiar imposibil de susţinut faptul că tipul de interacţiune dintre membrii grupului s-a schimbat.

Nevers

Nevers

Posts: 1,074

Location: Dintr-un cuib de varcolaci

Occupation: vanez... si in timpul liber.. vanez iar :)))

 • Send private message

6

Wednesday, April 23rd 2008, 7:37pm

Nu vreau sa contrazic in mod neaparat Biblia fiindca pur si simplu pe mine nu m-a laurit 100% nici o idee din cele prezentate pana acum. Dar cel putin pentru mine este pe ultimul loc ca mijloc ce atesta aparitia omului. Dar multe din ce scrie in ea ca fiind de origini "dumnezeiesti" astazi pot fi facute de oameni si aproape toate pot fi explicate. Nu te poti conduce dupa o serie de carti scrise acum cateva mii de ani si actualizate acum 1700 de ani. Ea a fost facuta pentru oamenii de atunci si cu mijloacele avute la vremea respectiva la dispozitie. Si nu se pot aduce DOVEZI pentru multe lucruri afirmate in ea. Daca s-ar admite calatoria in timp cu mijloacele si tehnica avuta la ora actuala la dispozitie oricine poate parea o divinitate pentru oamenii de atunci. Ca sa dau doar un exemplu. Sau extraterestrii....
Deci dintre toate la ora actuala Biblia aduce cele mai putine argumente in favoarea ei. Si cand te gandesti cati oameni au fost ucisi din cauza ei sau pentru ea.... Cu ea in mana au plecat la ucis inca de acum sute de ani si inca se mai ucide in numele divinitatii. Ea a fost probabil facuta intr-un scop bun... dar in zadar. OMUL este OM!
Din zei de-am fi scoborâtori,
C-o moarte tot suntem datori!
Totuna e dac-ai murit
Flăcău ori moş îngârbovit;
Dar nu-i totuna leu să mori
Ori câine-nlănţuit.

hordoan

Intermediate

Posts: 420

Location: cluj-napoca

 • Send private message

7

Wednesday, April 23rd 2008, 7:42pm

Adam si Eva au existat, au fost persoane reale...
Gradina Edenului a fost in Asia
(10. Şi din Eden ieşea un râu, care uda raiul, iar de acolo se împărţea în patru braţe.
11. Numele unuia era Fison. Acesta înconjură toată ţara Havila, în care se află aur.
13. Numele râului al doilea este Gihon. Acesta înconjură toată ţara Cuş.
14. Numele râului al treilea este Tigru. Acesta curge prin fata Asiriei; iar râul al patrulea este Eufratul. ) - acu ia harta si localizeaza... :P

nu, inainte de Adam si Eva nu au existat alti oameni (26. Şi a zis Dumnezeu: "Să facem om după chipul şi după asemănarea Noastră, ca să stăpânească peştii mării, păsările cerului, animalele domestice, toate vietăţile ce se târăsc pe pământ şi tot pământul!"
27. Şi a făcut Dumnezeu pe om după chipul Său; după chipul lui Dumnezeu l-a făcut; a făcut bărbat şi femeie.)

nu, fiii si fiicele protoparintilor nostri nu au facut incest...

Gradina Edenului a fost pe pamant, si a fost lasata pentru a fi lucrata de om, si pentru a fi stapanita impreuna cu intreg pamantul: "Creşteţi şi vă înmulţiţi şi umpleţi pământul şi-l supuneţi; şi stăpâniţi peste peştii mării, peste păsările cerului, peste toate animalele, peste toate vietăţile ce se mişcă pe pământ şi peste tot pământul!"

nu e vorba de un fruct interzis, ci de un pom...
(16. A dat apoi Domnul Dumnezeu lui Adam poruncă şi a zis: "Din toţi pomii din rai poţi să mănânci,
17. Iar din pomul cunoştinţei binelui şi răului să nu mănânci, căci, în ziua în care vei mânca din el, vei muri negreşit!)

omul nu a devenit mai inteligent dupa caderea in pacat( 7. Atunci li s-au deschis ochii la amândoi şi au cunoscut că erau goi, şi au cusut frunze de smochin şi şi-au făcut acoperăminte.), ci a cunoscut binele si raul, precum a spus sarpele, DAR au si incalcat porunca divina

Raiul nu reprezinta influenta divina asupra omului...este tronul lui Dumnezeu, al puterilor ceresti, al sfintilor...

da, dupa cum apare si in Sf. Scriptura, omul a fost creat intr-o zi...dar ramane o intrebare? cat valoreaza o zi din perpectiva lui Dumnezeu? nu putem raspunde, pentru ca este una din tainele Lui...


si EXXoN...nu ai putut sa imi raspunzi la intrebare... :D

daca omul a evoluat,
explica-mi de ce maimuta are 40 de cromozomi si omul 38?

si iti mai fac cadou o intrebare:

de unde si cum au aparut primele particule, si primele vietati?

raspunde-mi la astea doua intrebari...


Nevers:

Biblia nu a fost facuta, ci a fost inspirata...!
Si nu a fost scrisa doar pentru o bucata de timp, sau pentru anumiti oameni, ci a fost scrisa pentru toata umanitatea...


nu se pot aduce dovezi pentru multe lucruri? hai sa vedem...

daca pt tine oricine poate parea o divinitate, gaseste-mi marginile Universului si dupaia mai discutam...

da, dar nu ti-ai pus intrebarea DE CE au fost oamenii ucisi?...de ce au existat martiri...PENTRU CA L-AU MARTURISIT PE HRISTOS...
si oamenii nu au fost ucisi din cauza unei carti, ci din cauza Credintei in Hristos!

daca te refereai si/sau la razboaiele religioase, acolo se pune altfel problema...datorita faptului ca omul a cazut in erezie, au existat acele razboaie...

This post has been edited 2 times, last edit by "hordoan" (Apr 23rd 2008, 7:51pm)


Nevers

Nevers

Posts: 1,074

Location: Dintr-un cuib de varcolaci

Occupation: vanez... si in timpul liber.. vanez iar :)))

 • Send private message

8

Wednesday, April 23rd 2008, 8:08pm

da ma refeream la razboaiele religioase.
Tot ce ai spus mai inainte sunt dovedite cu citate din BIBLIE. Nu poti dovedi o afirmatie prin ea insasi. Ti-am zis ca nu o contrazic.. in totalitate, dar nici nu sunt de acord cu ea in totalitate. Fara suparare.

CITAT:
"Adam si Eva au existat, au fost persoane reale...
Gradina Edenului a fost in Asia
(10. Şi din Eden ieşea un râu, care uda raiul, iar de acolo se împărţea în patru braţe.
11. Numele unuia era Fison. Acesta înconjură toată ţara Havila, în care se află aur.
13. Numele râului al doilea este Gihon. Acesta înconjură toată ţara Cuş.
14. Numele râului al treilea este Tigru. Acesta curge prin fata Asiriei; iar râul al patrulea este Eufratul. ) - acu ia harta si localizeaza..."

Ce dovezi aduci in afara de Biblie despre chestiile astea? Dar pt celelalte?

De cativa ani au fost gasite si se lucreaza la traducerea Evangheliei dupa Filip si dupa Maria (cred Magdalena). Chiar evanghelia lui Iuda dar intr-o stare foarte precara.
Un material la National Geografic a prezentat (cu mai multe dovezi decat ai adus tu) ca au existat undeva la cateva zeci de evanghelii din care au ramas doar 4. Biblia a fost rectificata, taiata si corectata asa cum o avem azi de Constantin cel Mare si sinodul preotilor crestini adunati de el pentru "legalizarea" crestinismului. Totodata atunci s-a scos ziua sfanta, de pana atunci, a crestinilor (sambata) si s-a proclamat duminica. Tocmai pentru a fi acceptat crestinismul mai usor de cei din Imperiu, ziua lor de sarbatoare fiind duminica, ziua Soarelui.
Deci astept argumentele si mai ales dovezile (macar la fel cum ti-am adus eu) tale. ;)
Din zei de-am fi scoborâtori,
C-o moarte tot suntem datori!
Totuna e dac-ai murit
Flăcău ori moş îngârbovit;
Dar nu-i totuna leu să mori
Ori câine-nlănţuit.

9

Wednesday, April 23rd 2008, 8:08pm

Quoted

Originally posted by hordoan

2. Parintele Arsenie Boca a spus asa: "nu ne tragem din maimuta, ci ne indreptam cu pasi repezi spre ea!"


Fiecare cu aspiraţiile lui, dar eu spun că nu-i adevărat asta. Uite aici variantele posibile: :D
Eu am o întrebare pentru cei care cred în varianta Biblică a apariţiei omului:
Cum explicaţi că din doar 2 oameni (Adam şi Eva) am ajuns acuma la peste 6 miliarde?
Stop, drop and ROFL!

ghost00

Master

 • "ghost00" started this thread

Posts: 1,952

Location: Turda

Occupation: Militar

 • Send private message

10

Wednesday, April 23rd 2008, 8:15pm

Quoted

Originally posted by hordoan
ce s-a demonstrat stiintific? ca doar jumate din Biblie e corecta? arata-mi unde, si te cred...


uitate pe Discovery, ca acolo sunt tot felul de emisiuni
despre stinta, despre religie si despre multe altele
Am fost moderator și lider rso @ogame.ro, moderator @bitefight.ro, moderator și operator @tanoh.ro

www.gnulinux.ro

ExXon

The Real Schumacher

Posts: 849

Location: Maranello

 • Send private message

11

Wednesday, April 23rd 2008, 8:25pm

Quoted

Originally posted by hordoan
Adam si Eva au existat, au fost persoane reale...
Gradina Edenului a fost in Asia
(10. Şi din Eden ieşea un râu, care uda raiul, iar de acolo se împărţea în patru braţe.
11. Numele unuia era Fison. Acesta înconjură toată ţara Havila, în care se află aur.
13. Numele râului al doilea este Gihon. Acesta înconjură toată ţara Cuş.
14. Numele râului al treilea este Tigru. Acesta curge prin fata Asiriei; iar râul al patrulea este Eufratul. ) - acu ia harta si localizeaza... :P

nu, inainte de Adam si Eva nu au existat alti oameni (26. Şi a zis Dumnezeu: "Să facem om după chipul şi după asemănarea Noastră, ca să stăpânească peştii mării, păsările cerului, animalele domestice, toate vietăţile ce se târăsc pe pământ şi tot pământul!"
27. Şi a făcut Dumnezeu pe om după chipul Său; după chipul lui Dumnezeu l-a făcut; a făcut bărbat şi femeie.)

nu, fiii si fiicele protoparintilor nostri nu au facut incest...

Gradina Edenului a fost pe pamant, si a fost lasata pentru a fi lucrata de om, si pentru a fi stapanita impreuna cu intreg pamantul: "Creşteţi şi vă înmulţiţi şi umpleţi pământul şi-l supuneţi; şi stăpâniţi peste peştii mării, peste păsările cerului, peste toate animalele, peste toate vietăţile ce se mişcă pe pământ şi peste tot pământul!"

nu e vorba de un fruct interzis, ci de un pom...
(16. A dat apoi Domnul Dumnezeu lui Adam poruncă şi a zis: "Din toţi pomii din rai poţi să mănânci,
17. Iar din pomul cunoştinţei binelui şi răului să nu mănânci, căci, în ziua în care vei mânca din el, vei muri negreşit!)

omul nu a devenit mai inteligent dupa caderea in pacat( 7. Atunci li s-au deschis ochii la amândoi şi au cunoscut că erau goi, şi au cusut frunze de smochin şi şi-au făcut acoperăminte.), ci a cunoscut binele si raul, precum a spus sarpele, DAR au si incalcat porunca divina

Raiul nu reprezinta influenta divina asupra omului...este tronul lui Dumnezeu, al puterilor ceresti, al sfintilor...

da, dupa cum apare si in Sf. Scriptura, omul a fost creat intr-o zi...dar ramane o intrebare? cat valoreaza o zi din perpectiva lui Dumnezeu? nu putem raspunde, pentru ca este una din tainele Lui...


si EXXoN...nu ai putut sa imi raspunzi la intrebare... :D

daca omul a evoluat,
explica-mi de ce maimuta are 40 de cromozomi si omul 38?

si iti mai fac cadou o intrebare:

de unde si cum au aparut primele particule, si primele vietati?

raspunde-mi la astea doua intrebari...


Nevers:

Biblia nu a fost facuta, ci a fost inspirata...!
Si nu a fost scrisa doar pentru o bucata de timp, sau pentru anumiti oameni, ci a fost scrisa pentru toata umanitatea...


nu se pot aduce dovezi pentru multe lucruri? hai sa vedem...

daca pt tine oricine poate parea o divinitate, gaseste-mi marginile Universului si dupaia mai discutam...

da, dar nu ti-ai pus intrebarea DE CE au fost oamenii ucisi?...de ce au existat martiri...PENTRU CA L-AU MARTURISIT PE HRISTOS...
si oamenii nu au fost ucisi din cauza unei carti, ci din cauza Credintei in Hristos!

daca te refereai si/sau la razboaiele religioase, acolo se pune altfel problema...datorita faptului ca omul a cazut in erezie, au existat acele razboaie...


esti bozgor??? crezi cu adevarat in Dumnezeu , tii post??? te duci in fiecare zi la biserica , faci cruce prin fata fiecarei biserici??? te inrosesti repede la fata???
atunci nimeni de aici nu iti poate intoarce convingerile tale despre dumnezeu si despre ceea ce a facut el

la intrebarea de ce omul are 38 de cromozomi si maimuta 40 nu stiu sa iti raspund ca nu stiu nu am aflat nu am vazut , nu am citit

la cealalta..
viata a inceput prin formarea aminoacizilor , baza tuturor formelor de viata acestia au dus la aparitia microbilor , care aveau de indurat conditii extreme neexistand o atmosfera
aminozcizii ai fost creati si de cercetatori in laboratoare luand elemtele care existau din belsug pe pamnat la ora aceea si anume carbonul si cateva elemte pe langa el si au adaugat putina electricite si PUF = viata

This post has been edited 1 times, last edit by "ExXon" (Apr 23rd 2008, 8:26pm)


hordoan

Intermediate

Posts: 420

Location: cluj-napoca

 • Send private message

12

Wednesday, April 23rd 2008, 9:16pm

nu is "bozgor", sunt roman...vad ca urasti ungurii...nu stiu ce ai cu ei...du-te in Harghita si in Covasna si striga in gura mare "bozgori" si vezi ce patesti... :D

nu e bine sa fi rasist...sincer...iubeste-ti aproapele tau ca pe tine insuti!

eh...cum s-au inmultit Adam si Eva...ca tot omul....
...ce intrebari...atunci te intreb si eu pe tine...cum din 2 animale ies intr-un an 8, 10, 12...?hm?


pt Exxon:
daca ma inrosesc repede la fata? oricine se inroseste...

daca tu nu poti sa imi dai raspuns la o intrebare atat de simpla, inseamna ca nu poti sa imi dovedesti evolutionismul...

aminoacizi ma? tu crezi ce spui?

viata a inceput prin formarea aminoacizilor , baza tuturor formelor de viata acestia au dus la aparitia microbilor , care aveau de indurat conditii extreme neexistand o atmosfera
aminozcizii ai fost creati si de cercetatori in laboratoare luand elemtele care existau din belsug pe pamnat la ora aceea si anume carbonul si cateva elemte pe langa el si au adaugat putina electricite si PUF = viata

deci pe vremea cand nu exista nimic pe pamant (nu stiu cum a aparut, ca nu mi-ai spus...o fi aparut din senin....)...dintr-o data (ma mir cum de au aparut...sau or fi existat dintotdeauna... :rolleyes:), din aminoacizi, apar bacterii, si din bacterii celelalte forme de viatza...

ah, si ce mai e amuzant de-a dreptul...tu ai scris asa cu mana ta...ca SI cercetatorii au creat aminoacizi...cine in afara de ei i-a mai creat? ca eu subanteleg din ce ai scris tu, ca nu numai cercetatorii, ci SI altcineva i-a mai creat... dar cine? =)

atata timp cat tu vi si imi expui DOAR EFECTUL, fara sa imi spui si CAUZA, nu iti mai raspund...(ca pana la urma tu mi-ai zis ca aia a aparut din aia, aia si aia...dar nu mi-ai precizat CAUZA...ce a determiant acest proces...)

Nevers, nu pricep ce vrei sa imi scri...ce afirmatie am incercat sa o dovedesc prin ea insasi?

si ce vorbeai de dovezi? te-ai uitat de curiozitate pe harta sa vezi unde e localizat Tigrul, Eufratul...hm? sau nici alea nu crezi ca exista?:D

Nevers...unde scrie ce Biblia a fost taiata? unde? crezi tu ca Sfantul Constantin cel Mare si-a permis sa scoata versete sau sa adauge? la sfarsitul Cartii Apocalipsei scrie clar: 19. Iar de va scoate cineva din cuvintele cărţii acestei proorocii, Dumnezeu va scoate partea lui din pomul vieţii şi din cetatea sfântă şi de la cele scrise în cartea aceasta.

mai om...te-ai bagat acuma si in capitolul "carti apocrife"...
doar cartile din BIblie (cele 26 ale Noului Testament si cele 39 ale Vechiului Testament), sunt canonice, restul fiind scrieri apocrife...nu am timp suficient, crede-ma, sa iti vorbesc despre subiectul asta...e mult de vorbit...
daca ti-am scris aceste randuri nu inseamna ca mi-e frica sa raspund, dar a deviat discutia de la originea omului, la canonicitatea cartilor NT si VT...

si legat de ziua de odihna...Hristos in ce zi s-a Inaltat? sambata? sau duminica?
De aceea a fost proclamata duminica ca si zi de odihna, deoarece, in acea zi, a avut loc inaltarea la cer al lui Hristos...

13

Wednesday, April 23rd 2008, 9:23pm

Quoted

Originally posted by hordoan
eh...cum s-au inmultit Adam si Eva...ca tot omul....
...ce intrebari...atunci te intreb si eu pe tine...cum din 2 animale ies intr-un an 8, 10, 12...?hm?


Şi incestul?
Stop, drop and ROFL!

14

Wednesday, April 23rd 2008, 9:23pm

eu cred in teoria evolutionista.. se mai zice ca in supa primordiala unde au aparut primele celule ar fi picat un meteorit pe care exista viata deci asa sa insamnatat pamantu.. evolutia pare plauzibila... sunt multe exemple in natura multe similaritati intre animale...

religia nu are rost..fiindca nimic din ce predica nu se aplica sunt doar vorbe goale menite sa iti linisteasca supararile.... evolutia are exemple argumente explicati..religia e din vorbe. plus ca mecanismul credintei e simplu..e un defect al minti..

nuinteleg ce e cu cromozimii..dar omul nu e maimuta probabil de aceea nu are atatia cromozomi ca si maimuta...nunteleg de ce daca nu stim noi trebuie sa insemne ca dumnezeu exista. la tine nu poate ramane un semn de intrebare trebuie sa fie totul sau nimic?
da app unde isi fac loc dinozaurii in teoria creatiei?..poate isi fac loc pe undeva..e nu stiu is curios ce gandesc religiosii despre asta..pt ca cine mai poate sa nege existenta atator schelete...

in general religia trateaza astfel lucrurile..daca nu sti cum a aparut viata atunci trebuie sa fie dumnezeu..explicatia asta le rezolva simplu...
nu poti sa iti raspunzi la niste intrebari..dar vrand cu disperare sa sti si sa explici totul...mintea nu suporta incertitudinile se stie... si atunci din nevoie .inventezi o explicatie simpla.. dumnezeu a creat totul...acuma esti impacat cu totul ai explicat totul. laim!!

Des13

Professional

Posts: 1,134

Location: Brasov

Occupation: Tehnician

 • Send private message

15

Wednesday, April 23rd 2008, 9:24pm

la scoala am invatat ca omul se trage din maimuta ... [asta parca la biologie, istorie si/sau geografie]
si tot la scoala ca omul este facut de Dumnezeu

deci de mititei .. intalnim o contradictie mare ...

si ar mai fi ceva de intrebat .. dar in fine ...
se stie ca din 2 iepuri faci armata :D asa ca nu mai zic nimica :P
:werderw:

hordoan

Intermediate

Posts: 420

Location: cluj-napoca

 • Send private message

16

Wednesday, April 23rd 2008, 9:36pm

Quoted

Originally posted by marcelduru
eu cred in teoria evolutionista.. se mai zice ca in supa primordiala unde au aparut primele celule ar fi picat un meteorit pe care exista viata deci asa sa insamnatat pamantu.. evolutia pare plauzibila... sunt multe exemple in natura multe similaritati intre animale...

religia nu are rost..fiindca nimic din ce predica nu se aplica sunt doar vorbe goale menite sa iti linisteasca supararile.... evolutia are exemple argumente explicati..religia e din vorbe. plus ca mecanismul credintei e simplu..e un defect al minti..

nuinteleg ce e cu cromozimii..dar omul nu e maimuta probabil de aceea nu are atatia cromozomi ca si maimuta...nunteleg de ce daca nu stim noi trebuie sa insemne ca dumnezeu exista. la tine nu poate ramane un semn de intrebare trebuie sa fie totul sau nimic?
da app unde isi fac loc dinozaurii in teoria creatiei?..poate isi fac loc pe undeva..e nu stiu is curios ce gandesc religiosii despre asta..pt ca cine mai poate sa nege existenta atator schelete...

in general religia trateaza astfel lucrurile..daca nu sti cum a aparut viata atunci trebuie sa fie dumnezeu..explicatia asta le rezolva simplu...
nu poti sa iti raspunzi la niste intrebari..dar vrand cu disperare sa sti si sa explici totul...mintea nu suporta incertitudinile se stie... si atunci din nevoie .inventezi o explicatie simpla.. dumnezeu a creat totul...acuma esti impacat cu totul ai explicat totul. laim!!
ma omul lui Dumnezeu, zi-mi de unde peste o aparut supa si salata aia primordiala...de unde???
unde ai auzit tu ca religia neaga existenta dinozaurilor? unde ai auzit tu de asa ceva? ti se pare logic ca intr-o arca in care incapeau cate o pereche din toate creaturile pamantului, sa mai incapa si niste dinozauri? de-aia pentru ca eau prea imensi, de-aia au fost lasati afara din arca! ei, si eu am vazut la TV ca niste oameni de stiinta au demonstrat ca a existat potopul...mno...acu ce mai zici?

si meteoritul ala de unde venea?


si totusi nici tu nu esti capabil ca pe baza teoriei evolutioniste sa imi explici de ce maimuta are 40 de cromozomi si omul 38...
cum o fiinta inferioara omului (hai sa zicem asa), are mai multi cromozomi decat fiinta care pune capat stadiului de evolutie, care, este omul? hm?

raspunsul este ca nu ai cum...

voi chiar incercati sa imi aratati Efectele, dar de Cauze nimeni nu se atinge...asta e...ce sa facem?

This post has been edited 5 times, last edit by "hordoan" (Apr 23rd 2008, 9:43pm)


Des13

Professional

Posts: 1,134

Location: Brasov

Occupation: Tehnician

 • Send private message

17

Wednesday, April 23rd 2008, 9:47pm

Quoted

Originally posted by hordoan
ma omul lui Dumnezeu, zi-mi de unde peste o aparut supa si salata aia primordiala...de unde???
unde ai auzit tu ca religia neaga existenta dinozaurilor? unde ai auzit tu de asa ceva? ti se pare logi ca intr-o arca in care incapeau cate o pereche din toate creaturile pamantului, sa mai incapa si niste dinozauri? ei, si eu am vazut la TV ca niste oameni de stiinta au demonstrat ca a existat potopul...mno...acu ce mai zici?

si meteoritul ala de unde venea?


pai daca te gandesti asa misto ai sa descoperi ca Dumnezeu a facut ca pamantul sa poata oferi spatiul de viata pentru fiintele vii [apele, aerul .. etc] ...
si cum dinozaurii au trait inaintea oamenilor ... pac apare o contradictie =>religia contrazice fara sa vrea existenta lor ;)

ar exista dovezi ca arca a existat .. dar e o contradictie din nou ...
arca nu putea sa salveze toate animalele ... (se stie ca pe pamant sunt o gramada de specii)
arca putea doar sa ia speciile mai importante ... si iar contradictie ... cum sau diversificat iar speciile ???
am vazut si eu documentare religioase .. se preciza ca pe vremea aia oamenii traiau cam vreo 200 de ani .... atmosfera pamantului fiind diferita fata de cea de azi ... potopul sa datorat acestei modificari ai atmosferei ...

meteriotul era si el invitat la o aterizare pe pamant [venea si el din spatiu .. iar pamantul la tras de mana ;)]
:werderw:

This post has been edited 1 times, last edit by "Des13" (Apr 23rd 2008, 9:48pm)


Nevers

Nevers

Posts: 1,074

Location: Dintr-un cuib de varcolaci

Occupation: vanez... si in timpul liber.. vanez iar :)))

 • Send private message

18

Wednesday, April 23rd 2008, 9:55pm

Nevers, nu pricep ce vrei sa imi scri...ce afirmatie am incercat sa o dovedesc prin ea insasi?

bai frate tu incerci sa dovedesti biblia......cu biblia. Si eu dovedesc Fundatia lui Asimov cu cartea respectiva...

19. Iar de va scoate cineva din cuvintele cărţii acestei proorocii, Dumnezeu va scoate partea lui din pomul vieţii şi din cetatea sfântă şi de la cele scrise în cartea aceasta.

bla bla... daca faceam eu biblia la fel spuneam, stii asta? Este la fel ca: "Crede si nu cerceta"

si legat de ziua de odihna...Hristos in ce zi s-a Inaltat? sambata? sau duminica?
De aceea a fost proclamata duminica ca si zi de odihna, deoarece, in acea zi, a avut loc inaltarea la cer al lui Hristos...

Mai frate tu stiai ca de la inceputul crestinismului s-a tinut sambata? Si a fost schimbat cu duminica la 300 de ani de la moartea lui Hristos? Cand s-a proclamat crestinismul religie oficiala in Imperiul Roman de Rasarit... curios nu? S-a asteptat 300 de ani pt chestia asta. Si nu se stie cand a inviat... sambata noapte (pana in ora 12) sau duminica dimineata (dupa ora 12).

SI AM SPECIFICAT SA-MI ADUCI DOVEZI DIN AFARA BIBLIEI. NU IMI DOVEDESTI BIBLIA... CU BIBLIA. TI-AM MAI ZIS CA ASA I-AU "PROGRAMUL TERRA" AL LUI TONI MOLDOVAN SAU TEORIA LUI DARWIN SI DOVEDESC CU AIA CE VREAU EU.
La asta ma refeream ca nu poti dovedi o teorie prin insasi definitia ei.
Din zei de-am fi scoborâtori,
C-o moarte tot suntem datori!
Totuna e dac-ai murit
Flăcău ori moş îngârbovit;
Dar nu-i totuna leu să mori
Ori câine-nlănţuit.

19

Wednesday, April 23rd 2008, 10:18pm

Quoted

Originally posted by hordoan

Quoted

Originally posted by marcelduru
eu cred in teoria evolutionista.. se mai zice ca in supa primordiala unde au aparut primele celule ar fi picat un meteorit pe care exista viata deci asa sa insamnatat pamantu.. evolutia pare plauzibila... sunt multe exemple in natura multe similaritati intre animale...

religia nu are rost..fiindca nimic din ce predica nu se aplica sunt doar vorbe goale menite sa iti linisteasca supararile.... evolutia are exemple argumente explicati..religia e din vorbe. plus ca mecanismul credintei e simplu..e un defect al minti..

nuinteleg ce e cu cromozimii..dar omul nu e maimuta probabil de aceea nu are atatia cromozomi ca si maimuta...nunteleg de ce daca nu stim noi trebuie sa insemne ca dumnezeu exista. la tine nu poate ramane un semn de intrebare trebuie sa fie totul sau nimic?
da app unde isi fac loc dinozaurii in teoria creatiei?..poate isi fac loc pe undeva..e nu stiu is curios ce gandesc religiosii despre asta..pt ca cine mai poate sa nege existenta atator schelete...

in general religia trateaza astfel lucrurile..daca nu sti cum a aparut viata atunci trebuie sa fie dumnezeu..explicatia asta le rezolva simplu...
nu poti sa iti raspunzi la niste intrebari..dar vrand cu disperare sa sti si sa explici totul...mintea nu suporta incertitudinile se stie... si atunci din nevoie .inventezi o explicatie simpla.. dumnezeu a creat totul...acuma esti impacat cu totul ai explicat totul. laim!!
ma omul lui Dumnezeu, zi-mi de unde peste o aparut supa si salata aia primordiala...de unde???
unde ai auzit tu ca religia neaga existenta dinozaurilor? unde ai auzit tu de asa ceva? ti se pare logic ca intr-o arca in care incapeau cate o pereche din toate creaturile pamantului, sa mai incapa si niste dinozauri? de-aia pentru ca eau prea imensi, de-aia au fost lasati afara din arca! ei, si eu am vazut la TV ca niste oameni de stiinta au demonstrat ca a existat potopul...mno...acu ce mai zici?

si meteoritul ala de unde venea?


si totusi nici tu nu esti capabil ca pe baza teoriei evolutioniste sa imi explici de ce maimuta are 40 de cromozomi si omul 38...
cum o fiinta inferioara omului (hai sa zicem asa), are mai multi cromozomi decat fiinta care pune capat stadiului de evolutie, care, este omul? hm?

raspunsul este ca nu ai cum...

voi chiar incercati sa imi aratati Efectele, dar de Cauze nimeni nu se atinge...asta e...ce sa facem?


nu stiu man de unde supa si salata ca nam fost acolo...
cauzele nu ti le pot da eu..ca nu is specialist..dar ele exista..pe cand in biblie nu exista nimic decat vorbe. maimuta si omu..si pana sa ajunga omul au existat alte etape..homo erectus etc etc nui mai enumar..chestiile alea jumate maimuta jumate om..ce erau..sunt schelete..daca dumnezeu hop direct a si facut omul

meteoritu din spatiu ..probabil te refereai de unde viata pe el... nu stiu nici asta..viata apare pur si simplu si evolueaza nu se creaza totul deagata...cum apare nustiu..dar stiu ca nu e dumnezeu din biblie...pe dumnezeu din biblie il stiu eu bine cine e.

sa facut un documentar..la care au participat specialisti de la un santier naval din sua..si oamenii astia ce se ocupa de construirea navelor..au stabilit ca e imposibil ca noe sa fi putut construi o asa de mare nave in atata timp si in felu in care a facut-o...
eu nu am zis ca religia neaga existenta dinozaurilor..ma intrebam unde isi gasesc si ei locu caci nu ma pricep cu de astea..deci noe traia printre dinozauri velocilaptori brontozauri si trex..ok e bine de stiut.

potopu coincide cu momentul cand sa format marea neagra ...ce sa scurs in marea neagra sa interpretat ca fiind potopu..am vazut parca si eu un reportaj..normal ca omenii redusi din vremurile alea sa interpreteze o inundatie ca si sfarsitu lumi....tu crezi ce iti spun niste oameni de mi de ani?

This post has been edited 3 times, last edit by "Ghost Dog" (Apr 23rd 2008, 10:31pm)


Posts: 1,627

Location: Twilight Zone

 • Send private message

20

Wednesday, April 23rd 2008, 11:13pm

RE: Cum a aparut Omul pe pamant ??

HaHa. Vai, ce-mi plac thread-urile de acest gen.
Copii, procesul este relativ simplu: tata bacterie s-a ... impedicat de mama bacterie. De aici a degenerat totul. Cum am ajuns la 6 miliarde ? Ménage à trois ? Hm ?

Quoted


06-26 09:29:39 Jocker22 [2:416:8] fara subiect raspuns
draga mea, daca tot ne-am ciocnit flotele, putem sa ne ciocnim si trupurile? mai intai renunt eu la apararea mea, dupa aia renunti tu la a ta??? ce zici???